Švestková marmeláda s červeným vínem
Potřebné ingredience
2kg vypeckovaných švestek,2dcl červeného vína(měla jsem otevřeného modrého portugala),2ks celé skořice,1 ks Gelfix 3:1(3:1+350g cukru)
Postup přípravy
Vypeckované švestky s červeným vínem a skořicí rozvaříme, když se vám budou přichytávat k hrnci můžeme trochu podlít vodou. Přídáme Gelfix podle návodu na obalu.Po uvaření vyndáme…
ŠŤáva z máty
Potřebné ingredience
-5 l vody převařené, mátu podle chuti -10 dkg kys.citronové -4 kg cukru, 2 bal. kys. sorbové
Postup přípravy
Mátu,vodu a 10 dkg kyseliny citronové nechat 24 hodin vylouhovat.Přidat 4kg cukru a 2 balení kyseliny sorbové.Nechat odstát do rozpuštění.
Dětská přesnídávka
Potřebné ingredience
2 kg jablek,2l vody,2 vanilkové pudinky,1/2kg cukru krystal
Postup přípravy
Jablka oloupeme,nakrájíme na menší kousky,přidáme cukr krystal a rozvaříme.Behem vaření mícháme,aby se to nepřichytlo.Trochu prochladlé rozmixijeme třeba tyčovým mixérem,dáme…