ZAVAŘENINY
Zobrazit více...
Šípková marmeláda
Potřebné ingredience
Zralé šípky a cukr. Na 1 kg šípkového protlaku dáme 0,5 kg cukru, můžete přidat hřebíček
Postup přípravy
Natrháme šípky, nejlépe velké a tak akorát zralé = při stisknutí se krásně rozpůlí, pak jdou pěkně a rychle čistit od semínek a chloupků. (nesmí být mazlavé-To se odstraní…
ZAVAŘENINY
Zobrazit více...
Švestkové povidlí - bez míchání!!!
Potřebné ingredience
3kg vyloupaných švestek 500g cukru 2dl octa
Postup přípravy
Na vyloupané švestky nasypete cukr, nalijete ocet a necháte do druhého dne odležet. Pak dáte nezakryté vařit na 4h a NEMÍCHAT!!! Nebojte se toho!!! Nechte prostě vařit a čekejte.…