Šneci s tuňákem a eidamem
Potřebné ingredience
Listové těsto, drcený tuňák ve vlastní šťávě, eidam, vejce na potření, sezamová semínka
Postup přípravy
Tuňáka dáme z plechovky okapat. Eidam si nastrouháme. Listové těsto rozválíme na obdelník, poklademe na něj tuňáka a sýr, zabalíme do rolády, krájíme na 1cm proužky a dáváme na…
Šneci se špenátem a balkánem
Potřebné ingredience
Listové těsto, 1 balení listového špenátu (čerstvého), balkánský sýr, česnek, vejce na potření, sezamová semínka
Postup přípravy
Na oleji zpěníme plátky česneku, přidáme listový špenát. Nebojte se množství, během chvilky zavadne na zlomek původního objemu. Trohchu osolíme. Ihned po zavadnutí odstavíme a…
Párky v listovém těstě
Potřebné ingredience
Balíček listového těsta, delší párky, třeba vídeňské, 8 plátků sýru eidam\, kečup, vejce na potření, sezamová semínka
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na větší obdelník, nožem nakrájíme na 8 plátků. Párky rozpůlíme na půl. Na plátek eidamu dáme pár kapek kečupu, zabalíme do něj párek a celé zabalíme no…
Zapečené salamandry
Potřebné ingredience
Toustový chleba (veka), kabanos (nebo junior), kečup, eidam, vajíčko, oregano, bazalka
Postup přípravy
Kabanos nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kečupem. Eidam taky nastrouháme a smícháme s vajíčkem. Můžeme přidat bazalku nebo oregano. Nic už nesolíme.
Na veku dáme…