Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Utopenci narychlo

Utopenci narychlo

Potřebné ingredience

50 dkg kabanosu, buřtů nebo špekáčků 4 větší cibule Nálev: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl a pepř, papriku

Postup přípravy

Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci s feferonkou

Utopenci s feferonkou

Potřebné ingredience

1,5 kg oloupaných špekáčků, 2 feferonky, 2 velké cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 3 dl octa, 1 lžička soli, horčičné semínko, 1,5 litru vody

Postup přípravy

Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme.

Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Potřebné ingredience

15 buřtů, 2 lžíce nastrouhané mrkve, plnotučná nebo francouzská hořčice, 3-4 bobkové listy, 6-8 kuliček nového koření, hrstka (kolem 40 kuliček) celého pepře, 2 nastrouhané (či na plátky nařezané) feferonky, případně 3 lžičky koupených mletých feferonek ze skleničky, 4 sterilované, podélně nakrájené okurky, 6-8 (i více) stroužků česneku nakrájeného na plátky, ocet, nálev z Deka uděleny podle návodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla, 4 až 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Postup přípravy

Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládané buřtíky

Nakládané buřtíky

Potřebné ingredience

Na 3 litrovou lahev potřebujeme následující: 40 lžic vody - 560 ml 25 lžic octa - 350 ml 10 lžic oleje - 140 ml 5 lžic vorčestru - 70 ml 5 lžic hořčice - 70 ml 5 bobkových listů 5 ks nového koření 9 špetek soli 7 špetek pepře 2 špetky chilli buřtíky nebo točený salám kečup cibule na kolečka

Postup přípravy

Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté sklenice…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci v pivním nálevu od Tomáše

Utopenci v pivním nálevu od Tomáše

Potřebné ingredience

1 černé pivo, vuřty, bobkový list, chilli, cibule, pepř, sůl

Postup přípravy

Nálev vytvoříme povařením Černého piva s kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vuřty rozřízneme a vložíme do nich trochu kořeni, bobkový list, cibuli. Vuřt spojíme špejli. V…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci z gothaje s cibulí

Utopenci z gothaje s cibulí

Potřebné ingredience

Gothajský salám 2 kg, cibule 6 ks, ocet 3/4 litru, pepř mletý, bobkový list, sůl a podobně

Postup přípravy

Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše

Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše

Potřebné ingredience

2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci se zelím

Utopenci se zelím

Potřebné ingredience

špekáčky, chilli koření, cibule, kysané zelí Nálev: 1/2 l octa, 1/4 l vody, 20 x cukerin, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 bobkové listy, 1 lžička soli

Postup přípravy

Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci s mrkví

Utopenci s mrkví

Potřebné ingredience

Ingredience: 15 špekáčků, 2 nastrouhané mrkve, plnotučná nebo francouzská hořčice, 3-4 bobkové listy, 6-8 kuliček nového koření, asi 40 kuliček černého pepře, kousek feferonky, 4 sterilované podélně na plátky nakrájené okurky, 8 stroužků česneku nakrájeného na plátky, ocet, nálev z Deka podle návodu, oslazeny 3-5 kousky sacharinu, 5-6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Postup přípravy

Postup:

Špekáčky sloupneme, z jedné strany podílně nařízneme asi do poloviny, z druhé strany uděláme 3-4 méně hluboké příčné řezy. Do příčných řezů vložíme plátky česneku,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kubasovi Mastňáci - přišel mi mailíkem

Kubasovi Mastňáci - přišel mi mailíkem

Potřebné ingredience

Ingredience: Špekáčky bez špeku nebo točeňák, cibule (vhodnější je žlutá nebo bílá, červená zase osvěží estetický dojem), česnek, voda, ocet, olej, cukr, sůl, hořčičné semínko, celý pepř, nové koření, koriandr, bobkový list.

Postup přípravy

Postup:

Točeňák svlékneme ze střívka (beztak je asi umělé) a nakrájíme na kolečka. Na kolečka nakrájíme také cibuli (spíš víc než míň). Na pětilitrovku Mastňáků je třeba…

Zobrazit více...

Kategorie