Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Sváteční česnečka

Sváteční česnečka

Potřebné ingredience

1 l hovězího vývaru ( z kostí ),,asi 4 stroužky česneku ( podle chuti ),8 dkg toustové šunky,8 dkg eidamu,pepř,sůl,majoránku,2 krajíčky chleba ,sádlo na osmažení chleba,zelená petrželka

Postup přípravy

Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmažíme do zlatova.Do vývaru přidáme utřený česnek,nasypeme drcenou majoránku,dochutíme solí a pepřem,přidáme nasekanou zelenou petrželku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z kysaného zelí

Polévka z kysaného zelí

Potřebné ingredience

1/2 sáčku kysaného zelí,10dkg slaniny,1 cibule , sádlo ,vrchovatou lžíci hladké mouky,1 lžíce sladké papriky, 1 kelímek sladké smetany,1 kostka bujonu (bez konzervantů ),sůl.pepř,1 brambora

Postup přípravy

Zelí ze sáčku dáme vařit do 1/2 litru vody. Na sádle osmažíme kostičky slaniny a cibuli nakrájenou najemno ,zasypeme hladkou moukou-rozmícháme ,vsypeme červenou papriku ,zalijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Celerová polévka se sýrem

Celerová polévka se sýrem

Potřebné ingredience

1 středně velký celer,1 pórek,1,5 l vývaru z kostky,2 dl mléka,1 cibule,pepř,sůl,10 dkg sýra,celerová nať,máslo

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle,přidáme na menší kousky očištěný a nkrájený celer a plátky pórku a asi 5 minut opékáme.Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.Pak vše…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá jitrnicová polévka

Rychlá jitrnicová polévka

Potřebné ingredience

2 jitrnice,1 a 1/4 l vody,asi 100g kořenové zeleniny( kousek mrkve,petržrlr,celeru),1 masox ( bez glutamátu),peř,sůl,majoránku,česnek na dochucení

Postup přípravy

Obsah jitrnic vytlačíme do hrnce,zalijeme vodou a rozšleháme.přidáme zeleninu nahrubo nastrouhanou,masox a vaříme do změknutí zeleniny.Dochutíme,solí,pepřem,majoránkou a česnekem.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka s vejcem

Špenátová polévka s vejcem

Potřebné ingredience

2 lžíce másla, mražený listový špenát,1 cibule,sůl,pepř,1 kostka bujonu bez glutamátu,asi 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce,1 smetana na vaření

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.Přidáme hladkou mouku a připravíme si světlou jíšku .kterou zalijeme asi 3/4 litru vody a dobře rozšleháme ,přidáme masox a špent…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zimní minestrone

Zimní minestrone

Potřebné ingredience

1 konzerva bílých fazolí v tomatě,1 větší cibule,1 větší mrkev,2 řapíky celeru,1 větší bramboru,několik růžičkových kapustiček( použila jsem mražené)olivový olej,česnek,sůl, asi 1 l zeleninového vývaru

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olivový olej , orestujeme na něm cibuli nakrájenou na drobno.Přidáme nakrájenou mrkev na kostičky,nakrájený řapíkatý celer,bramboru na kostičky,kapustičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramborová polévka s nočky, zahuštěná strouhanou bramborou

Bramborová polévka s nočky, zahuštěná strouhanou…

Potřebné ingredience

500g brambor,100g mrkve,100g celeru,100g petržele,30g sušených hub,50g pórku,50g brokolice,sůl,zelená petrželka,cibule,kmín,1 bílek,hrubá mouka

Postup přípravy

Brambory a zeleninu očistíme a omyjeme.Jednu větší bramboru dáme stranou,ostatní nakrájíme na kostičky,zalijeme studenou vodou,osolíme ,přidáme kmín a přivedeme k varu.Houby si…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí kaldoun

Kuřecí kaldoun

Potřebné ingredience

drůbky z kuřete,100 g kořenové zeleniny,široké nudle,100 ml smetany na vaření,2 lžíce hladké mouky,2 lžíce másla,.sůl,pepř ,zelená petrželka

Postup přípravy

Drůbky uvaříme v osolené vodě do měkka.( vaříme nejméně 1 hodinu)V kastrolu si rozpustíme máslo,přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku.,zalijeme zcezeným vývarem …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

Potřebné ingredience

1 brokolice,1 mrkev,1/4 celeru,3 stroužky česneku,1 šlehačka,1 lžíce másla,zeleninový vývar ,pepř,sůl

Postup přípravy

Brokolici si rozdělíme na malé růžičky a několik jich odložíme stranou.Na másle osmahneme zbytek růžiček brokolice,nadrobno nakrájenou mrkev a celer,čenek ,podlijeme vodou a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Podmáslová polévka

Podmáslová polévka

Potřebné ingredience

půl litru podmáslí,půl litru vody,sůl,, pepř,kmín,3 vejce,2 lžíce másla,2 lžíce hladké mouky,1 lžíce krupice,polévkové koření,petrželka

Postup přípravy

Dáme vařit vodu.V podmáslí rozšleháme 2 lžíce hl.mouky a lžíci krupice a zašleháme do vroucí vody.Povaříme 20 minut,přidáme máslo,sůl,pepř,kmín ,polévkové koření ,nakonec…

Zobrazit více...

Kategorie