Vafle s amarantem
Potřebné ingredience
150 g amarantové mouky, 150 g pohankové mouky, 370 ml mléka, 100 g medu, 80 g rostlinného tuku, 3 vejce, 1/3 prášku do pečiva, vanilka, rum.
Postup přípravy
Máslo s medem a drcenou vanilkou důkladně utřeme a přidáme vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáváme do utřené hmoty střídavě s mlékem. Nakonec přidáme trošku rumu a…
Studená polévka z čufy s mrkví
Potřebné ingredience
Ingredience pro 4 osoby: 50g čufy ( k dostání v prodejnách se zdravou výživou, v internetových obchodech...) 20g másla 1 mrkev půl litru minerálky ¼ litru bílého vína (Ryzlink) 1 dl smetany sůl, pepř a citronová kůra na dochucení + 4 kopečky zmrzliny z čufy (nemusí být)
Postup přípravy
1.Nejprve čufu omyjte a namočte ji na 48 hodin do minerálky.
2.Pak ji vařte ve vodě, dokud nezměkne. Vývar neslévejte!3.Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na plátky. Na pánvičce…
KIS LOREN bezlepkovy
Potřebné ingredience
KIS LOREN bezlepkova slana torta so sunkou, fetou,rozne struhane syry,vyslahane vajicka s 3 lyzicami tuheho jogurtu\r\nna cesto potrebujeme:najlepsie muku Jizerku ale ked nemame\r\npouzijeme aj Schar C 500-600 g ak treba prisypeme aj viac 200ml-250 ml mlieko vlazne\r\n20g drozdie cerstve + 1/2 lyzicky cukor krystalovy\r\n100g olivovy olej\r\n1 luzicka plna sol\r\ndala som aj trosku prasku do peciva -bezlepkoveho
Postup přípravy
vypracujeme cesto ktore sa nelepi na ruky a nechame odpocinut\r\nvymastime tortovy plech a vylozime cestom aj boky do polky\r\nnaukladame sunku-bezlepkovu,na to rozdrolime fetu…
Narozeninový bezlepkový dort
Potřebné ingredience
Jizerka,pudinkový krém,marmeláda,marcipán
Bezlepkové bramborové noky s cuketou a krevetami
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 700 g bramborové noky s kukuřicí 2 cukety 200 g krevet extra panenský olivový olej 2 stroužky česneku nasekaná petrželka bílé víno sůl
Postup přípravy
Nakrájejte cuketu na kostky a osmažte na pánvi s trochou oleje a stroužkem česneku. Oloupejte krevety ( pokud již nejsou oloupané), opláchněte studenou vodou a osmažte krátce (2-3…
Bezlepkové noky s pohankou s mrkvovým krémem
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 700 g bezlepkové noky s pohankou 80 g strouhaného parmazánu 250 g mrkve 100 g smetany 0,1 l koncentrovaného zeleninového vývaru nebo 10 g zeleninového vývaru v kostce lístky bazalky extra panenský olivový olej sůl
Postup přípravy
V malém množství vody vaříme po dobu 20 minut mrkev nakrájenou na plátky, potom rozmixujeme. Rozmixovanou mrkev dáme na pánev, na mírný oheň, dochutíme zeleninovým vývarem,…