Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
HERMELÍNOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

HERMELÍNOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

Potřebné ingredience

100g. taveného sýra, 1 hermelín,smetana na vaření 250 ml,100g šunky,nebo uzeného masa, slabá lžičenka vegetky,pepř, ždibec tymiánu a oregana.

Postup přípravy

Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou šunku. Zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr. Povaříme dokud se sýr nerozpustí. Ochutíme kořením a můžeme podávat s těstovinami.

Zobrazit více...
OMÁČKY
SVÍČKOVÁ

SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

Libovolné maso, tak 1 -2 kg, nejlépe HOVĚŽÍ ale dělám i z vepřového a krůtího, , 4-7mrkví , 4-7 petržele, 1cibule, půl celeru ,uzený špek na prošpikování masa-nezbytné-nejlepší je hodně solený, lžička tymiánu, sůl, kuličky pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových listů., smetana 250-500ml,(může být sladká i 1/2 másla. Poslední dobou přidávám jen čerstvé mléko od místní kravičky, omáčka je tak hustá, že ji jen trochu zředím. Kdysy jsem přidávala i Masox, ten již nepoužívám.

Postup přípravy

Maso prošpikuji uzeným špekem, pořádně osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a orestuji pořádně ze všech stran v pánvi na tuku, aby se maso zatáhlo.
Zeleninu nakrájím na…

Zobrazit více...

Kategorie