Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
- * - * -výborný ožralý frantík  - * - * -

- * - * -výborný ožralý frantík - * - * -

Potřebné ingredience

1 TĚSTO - 15dkg hery , 4 žloudky , 15dkg cukru , 1 lž kakaa ( inst, kávy ) , 1/4 prodopeče , 12dkg ořechu ( lískové, vlašské ) 7dkg hrubé mouky , sníh z 4 bílku - smícháme a dáme péct na plechu 2 TĚSTO 20 dkg ořechu , 2 hrstě práškového cukru , 1 van. cukr , 1 dcl rumu --- vše promíchat a potřít vychladlou upečenou placku 3 TĚSTO 4 žloudky , 1 lž kakaa ( inst. kávy ) 10dkg cukru moučka --- třít v páře, nechat vychladnout a potom smíchat a utřít s 25dkg másla ( hery ) natřít na ořechovou nápln a polít čokoládou POLEVA 2 x čokoláda na vaření 15 dkg 100% tuk KRÁJÍME NAHŘÁTÝM NOŽEM

VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nepečená kokosová roláda

Nepečená kokosová roláda

Potřebné ingredience

Korpus 500 g máslových sušenek 300 g moučkového cukru 6 lžic kakaového prášku 6 lžic rumu 1 žloutek 5 lžic mléka moučkový cukr na podsypání Náplň a zdobení 200 g másla 200 g moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru 200 g najemno strouhaného kokosu strouhaný kokos a moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Máslové sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme najemno. V míse je promícháme s cukrem, kakaem, rumem, žloutkem a mlékem. Vypracujeme tvárnou hmotu a na 60 minut ji uložíme do…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

Potřebné ingredience

1 Salko 20 dkg ztuženého tuku 25 dkg kokosu 10 dkg mandlí

Postup přípravy

Tuk rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Vmícháme 3/4 kokosu a celé salko. Dáme do lednice trochu ztuhnout. Mandle spaříme a oloupeme. Každou mandli obalíme směsí do kuličky a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládové piškotky s nugátem

Čokoládové piškotky s nugátem

Potřebné ingredience

Těsto 150 g hladké mouky 100 g cukru moučky 100 g Hery 8 žloutků 2 lžíce kakaa Náplň 200 g oříškového nugátu (nugety) 100 g Hery Dohotovení 50 g čokolády na

Postup přípravy

Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec prosátou mouku předem…

Zobrazit více...

Kategorie