Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné bulky

Celozrnné bulky

Potřebné ingredience

250 ml uvařené melty, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 200 g celozrnné pšeničné mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, 100 g hladké mouky, 1 vrchovatá lžička droždí,
semínka - dýně, slunečnice, sezam atd.

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny. Po signálu přidáme semínka. Program : Těsto
Rozdělit na 8 kousků, ukoulet bulky a nechat kynout asi 30 minut. Pak potřít slanou vodou a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladký rohlík

Sladký rohlík

Potřebné ingredience

175 ml mléka, 1 žloutek, 70 g povolené hery, špetka soli, citronová kůra, 400 g hladké mouky, 40 g cukru, vanilkový cukr, 3/4 lžičky sušeného droždí
Na potření: bílek, mák

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby a rozdělíme na 12 kousků. Na lechce pomoučeném…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Potřebné ingredience

4 dl vody, 2 lžíce octa, 3 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 400 g pšeničné mouky hladké, 100 g celozrnné žitné mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky kmínu, 1 lžička sušeného droždí, lžíce pšeničných otrub, semínka dle své chuti,

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Potřebné ingredience

250 g vody, 35 g oleje (asi 5 lžic), 10 g soli (asi 2 lžičky), 500 g hladké mouky, 1 lžička droždí

Postup přípravy

Program : Těsto
Těsto je vynikající, vláčné, krásně se válí. Vyválíme, dáme na vymazaný plech a ozdobíme dle svých chutí.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Potřebné ingredience

150 g jogurtu, 250 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 400 g hladké mouky, 100 g špaldové mouky, 1 lžička sušeného droždí, zrní (slunečnice, sezam, otruby)

Postup přípravy

Ingredience (kromě semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíčky z kynutého těsta

Rohlíčky z kynutého těsta

Potřebné ingredience

300 ml mléka, 25 g másla, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička droždí

Postup přípravy

Uvedené suroviny dáme do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Hotové těsto rozdělíme na vále na tři díly a z každého vyválíme kulatý plát asi 0,5 cm silný, který nakrájíme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Potřebné ingredience

320 ml podmáslí, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžíce kmínu, 120 g žitné chlebové mouky, 380 g hladké mouky, 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme podmáslí, olej. ocet, sůl, kmín, mouku. Do mouky uděláme důlek kde dáme lžičku cukru a na to dáme droždí.
Program - základní, velikost 1000 g , střední kůrka

Zobrazit více...

Kategorie