Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb

Kváskový chléb

Potřebné ingredience

220 ml vody, 220 ml podmáslí, 120 g kvásku (recept č. 98 na Dámě), 3 lžičky soli, 3 lžíce oleje, 3 lžičky kmínu (dávám drcený nebo mletý), 3 lžíce bramborové kaše v prášku, 530 g pšeničné mouky chlebové, 100 g žitné chlebové mouky, 1/2 kostičky čerstvých kvasnic nebo 1 - 1,5 sušených, po pípnutí přisypávám slunečnicová semínka, ale kdo nemá rád, tak nemusí. Chlebík můžete dochutit třeba i bramborákem v prášku cca 2 - 3 pol. lžíce nebo kořením do bramboráku 2 lžičky.

Postup přípravy

Při míchání kontrolujte hustotu těsta a dle potřeby přisypte mouku (těsto nemusí být úplně jako tuhá kole). Při pečení potírám povrch mírně osoleným mlékem, proto je pak na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Majonézová Bábovka - hrníčková rychlovka!....a prý jde dělat i v domácí pekárně!

Majonézová Bábovka - hrníčková rychlovka!....a prý jde…

Potřebné ingredience

2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice nebo krystalu, 1 a 1/2 hrnku mléka, 6 vrchovatých lžic majonézy, 1 balíček prášku do pečiva, kakao na obarvení poloviny těsta, máslo a hr. mouka na vymazání formy. Můj TIP: Do bábovky se nedávají vajíčka, ale pokud chcete mít tu světlou půlku pěkně do žluta, tak tam přidejte žloutek.

Postup přípravy

postup:

Zobrazit více...

Kategorie