Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Dort se Spidermanem

Dort se Spidermanem

Potřebné ingredience

KORPUS = výborná TANGOVKA od paní Ivety-Kytice ID 9928. NÁPLŇ = krém z Bebečkové střechy paní Věry ID 10193. MARCIPÁN podle paní Blanky ID 3742. Dál už jen marmeláda (pod krém) a čokoláda na dozdobení marcipánu.

Postup přípravy

Nápad se Spidermanem je vlastní :o), ve všem ostatním díky za inspiraci, maminky z Mimáče :o) !!!

Zobrazit více...
DORTY
Narozeninový dort pro milovníka dinosaurů :o)

Narozeninový dort pro milovníka dinosaurů :o)

Potřebné ingredience

KORPUS (olejová bábovka): 4 vejce, 200g moučkového cukru, 100g oleje, 100g vlažné vody, 300g polohrubé mouky, 1 prdopeč, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, oranžová potravinářská barva. KRÉM (použit z receptu paní Věrky H. na vynikající střechu z Bebe sušenek :o)): 1 tvaroh, 1/2 másla, cukr podle chuti a mléko dle potřeby (na vyšší korpus, kam by se dávaly 2 vrstvy krému, bych dala dvojnásobek). DÁLE budeme potřebovat oblíbenou marmeládu (u nás rybízová) a 2 banány. NA OZDOBENÍ: cokoládová poleva, lentilky, sněhové kytičky a dráčci (Kaufland), 2 balení marcipánu (Delvita, 1 balení 150g za 35,-) a oranžovou, žlutou a zelenou potravinářskou barvu.

Postup přípravy

KORPUS: Žloutky utřít s cukrem do pěny, přidat olej, vodu a mouku smíchanou s prdopečem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Rozdělíme na 3 části, jednu obarvíme kakaem a přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie