ZBYTKY
Potřebné ingredience
vepřové a krůtí maso,koření, vypečená šťáva,hrášek ze zahrádky,česnekový olej.
Postup přípravy
zbylé maso nakrájíme na kousky,opčeme na oleji,přidáme výpek,hrášek akořeníme.
podáváme s brambor.kaší.
dobrou chuť
VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA
Potřebné ingredience
žebra,koření nahrin,česnek.
Postup přípravy
naložená žebra necháme přes noc odležet.pečeme v rozehřáte troubě asi 1,5 hoďky.
dobrou chuť.
VEPŘOVÁ PANENKA alááá salátek
Potřebné ingredience
vepřová panenka,ledový salát,papriky,bylinková sůl,pepř sedmi barev,kopr,zelený hrášek ze zahrádky,citron a citronový olej.
Postup přípravy
maso okořeníme a zprudka opečeme na citronovém oleji.ke konci přidáme nasekaný kopr a kuličky hrášku.ledový salát a papriky nakrájíme,pokapeme citronem a podáváme s masíčkem.
VEPŘOVÉ NA ŠALVĚJI A MEDU + RYCHLÉ ZELÍ
Potřebné ingredience
vepřové plátky,šajvěj,med,drcený zelený pepř,hl.mouka,sůl,cibule,sterilované zelí,hotové bramborové knedlíky.
Postup přípravy
maso osolíme,opepříme,posypeme nasekanou šalvějí a obalíme v mouce.opečeme na oleji a ke konci na plátku necháme rozpustit trošku medu.
cibulku nakrájíme,necháme hodně…
VAJÍČKOVÁ SEKAČKA
Potřebné ingredience
mleté maso,vejce,uvařené vejce,strouhanka,česnek,sůl,koření,anglická slanina.
Postup přípravy
smícháme klasickým způsobem a směsí obalíme uvařené vajíčko .upečeme do zlatova a nakonec pečení přidáme plátky slaniny.
dobrou chuť
KULIČKY Z MLETÉHO MASA
Potřebné ingredience
mleté maso,vejce,česnek,kostičky rohlíků,sůl a strouhanka.
Postup přípravy
maso osolíme,přidáme česnek,vejce a rohlíky,promícháme a tvoříme kuličky,které obalíme ve strouhance.smažíme na oleji.
podáváme s čerstvou cibulkou,hořticí,okurkem a chlebem.
PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY- hotovo za 5 minut :-)
Potřebné ingredience
hotové bramb.knedlíky,sklenice červeného zelí a cibule.
Postup přípravy
firma LEF dělá opravdu výborné knedlíky hodně naplněné masem.stačí 5 minut na pařáčku.
na oleji osmažíme cibulku a přidáme okapané červené zelí.restujeme 5 minut a osolíme.
UZENÁ KRKOVIČKA
Potřebné ingredience
masíčko,cibule,koření,podravka,česnek.
Postup přípravy
vše uvaříme v papiňáku a podáváme s jakoukoliv oblohou a brambůrkama vařenýma ve šlupce opečenýma na pánvi.dobrou chuť
SEGEĎÁK
Potřebné ingredience
vepřové maso,my používáme krkovičku,cibule,kysané zelí,olej,sladká paprika,sůl,masox,hl.mouka a zakys.smetana.
Postup přípravy
maso orestuju na cibulce,přidám propláchnuté zelí,masox,posypu paprikou,mírně osolím a dusím do měkka.poté zahustím hl.moukou,chviličku povařím a do hotového gulášku přidám…
ČESNEKAJDA s BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM
Potřebné ingredience
používám krkovičku,smetanu,hl.mouku,česnek,kmín,sůl a pepř
Postup přípravy
masíčko nakrájím na malé kostky,orestuju,okořením,podliju vodou a dusím do měkka.potom zaliju smetanou rozšlehanou s moukou,krátce povařím a nakonec přidám rozmačkaný česnek.moc…