ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY
Potřebné ingredience
600 g brambor vařených ve slupce 200 g hrubé mouky sůl 30 g másla 1 vejce asi 1 kg švestek 120 g mletého máku 120 g moučkového cukru 80 g rozpuštěného másla nebo sádla
Postup přípravy
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, sůl, při pokojové teplotě změklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto. Podle…
HRACHOVÁ KAŠE
Potřebné ingredience
400 g suchého hrachu (žlutý nebo zelený), 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, mletý pepř, majoránka, 1-2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo, 5 stroužků česneku, sůl
Postup přípravy
Hrách přebereme, propereme a necháme zalitý vodou stát přes noc.
Druhý den přidáme do hrnce bobkový list, nové koření a uvaříme hrách doměkka.
Na pánvi na rozpáleném…
BRAMBORÁKY
Potřebné ingredience
8 brambor, 8 stroužků česneku, mléko, polohrubá mouka, olej, 1 vejce, majoránka, sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme a s česnekem nastrouháme na malých slzách. V míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka, přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou.