"Odpalovaný" marcipán - zkusila jsem ještě růžičky
Potřebné ingredience
marcipán podle Hanky V. (Hanarani) ID 123968
Postup přípravy
Tak mi to nedalo a chtěla jsem vyzkoušet, jak se bude z tohoto marcipánu tvořit. Placka jde vyválet úplně natenko, vůbec se přitom netrhá ani nepřilepuje. Nelepí se ani na ruce,…
Motýlci - konečně venku!
Potřebné ingredience
"odpalovaný" marcipán od Hanky V. (Hanarani) ID 123968, vykrajovátka motýlci
Postup přípravy
Tak mám obrovskou radost - dnes se mi poprvé podařilo vyklepnout z vykrajovátek motýlky (dosud jsem jen odmáčela vykrajovátka od nepovedených pokusů). Vyzkoušela jsem "odpalovaný"…
Jahodový s Didlinou pro Klárku
Potřebné ingredience
piškotový korpus, jahodový kompot, želatina, šlehačka, marcipán dle Ariel
Motýlí víla pro Denisku
Potřebné ingredience
piškotový korpus, šlehačkový krém, marcipán dle Ariel
Postup přípravy
Inspirace z internetu, přizpůsobeno tomu, co zvládnu.
Upekla jsem na velkém plechu vyloženém pečícím papírem piškot z 5 vajec. Po vychladnutí jsem placku rozdělila na 2…
Didlina s překvapením pro Lucku ke dvacetinám
Potřebné ingredience
piškotový korpus (5 vajec a 5 lžic cukru krupice ušlehat dohusta, pak přidat 5 lžic polohrubé mouky a 1 lžíci oleje); šlehačkový krém (ušlehaná šlehačka, poté vmíchaný jahodový džem, tvaroh ve vaničce a želatinový ztužovač za studena); pod marcipán: 125 g másla utřeného se lžící moučkového cukru; falešný marcipán dle Ariel z 1 krabice sušeného mléka
Postup přípravy
Piškot jsem upekla na velkém plechu, a rozkrojila na 4 obdélníky, z nichž 2 jsem trochu ořízla, aby byly menší. Dospod jsem dala větší obdélník, krém, pak menší obdélník, krémem…
Pirát pro Staníka ke 4. narozeninám
Potřebné ingredience
piškotový korpus (4 kulaté placky z 8 vajec, 8 lžic cukru krupice, 8 lžic polohrubé mouky a 2 lžic oleje); 1 ušlehaná šlehačka s jahodovou marmeládou, 1 polotučným tvarohem ve vaničce a 2 ztužovači (želatina za studena); na pomazání dortu pod marcipán krém z 1/2 másla a 2 lžic moučkového cukru; falešný marcipán z 1 krabice sušeného mléka, moučkového cukru, kukuřičného sirupu, mandlové tresti a vody
Postup přípravy
Milé pekařinky,
pár měsíců tady okukuji vaše skvosty, až jsem se odhodlala taky něco stvořit a vyfotit. Inspirovala jsem se obrázkem dortu ze stránek Wiltona a kostičkovaným…