Kuře po provensálsku
Potřebné ingredience
1 kuře (kuřecí stehna),
2 lžíce oleje,
sůl, pepř,
2 cibule,
rajčatový protlak,
4 stroužky česneku,
250 ml bílého vína,
2 lžíce provensálského koření,
mouka na zahuštění
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji do hněda. Opečené části dáme na pekáč. Na zbylém tuku lehce osmahneme na větší kousky nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a…
Ovocný dortík
Potřebné ingredience
Piškotový korpus:
4 vejce
16 dkg cukr krupice
16 dkg pol. mouky
4 lžíce oleje (horké vody)
Náplň:
125 g másla
250 g tvarohu
100 g mletého cukru
Pudink s tvarohem:
500 ml mléka
1,5 sáčku pudink. prášku
cukr dle chuti
500 g tvarohu
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Za stálého šlehání přisypeme cukr, za chvíli žloutky, olej a vyšleháme. Do vyšlehané pěny opatrně zašleháme mouku. Vlijeme do vymazané a…