Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře po provensálsku

Kuře po provensálsku

Potřebné ingredience

1 kuře (kuřecí stehna),
2 lžíce oleje,
sůl, pepř,
2 cibule,
rajčatový protlak,
4 stroužky česneku,
250 ml bílého vína,
2 lžíce provensálského koření,
mouka na zahuštění

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji do hněda. Opečené části dáme na pekáč. Na zbylém tuku lehce osmahneme na větší kousky nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a…

Zobrazit více...
DORTY
Ovocný dortík

Ovocný dortík

Potřebné ingredience

Piškotový korpus:
4 vejce
16 dkg cukr krupice
16 dkg pol. mouky
4 lžíce oleje (horké vody)
Náplň:
125 g másla
250 g tvarohu
100 g mletého cukru
Pudink s tvarohem:
500 ml mléka
1,5 sáčku pudink. prášku
cukr dle chuti
500 g tvarohu

Postup přípravy

Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Za stálého šlehání přisypeme cukr, za chvíli žloutky, olej a vyšleháme. Do vyšlehané pěny opatrně zašleháme mouku. Vlijeme do vymazané a…

Zobrazit více...

Kategorie