Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízové muffiny s čokoládou

Rybízové muffiny s čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 120 g cukru krupice, 180 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, špetka soli, 120 ml mléka, 60 g másla, 1 vejce, 100 g hořké čokolády, 130 g rybízu.

Postup přípravy

Smícháme sypké suroviny, vmícháme mléko, rozpuštěné studené máslo a vejce, pak přimícháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a nakonec vmícháme rybíz (já měla bílý). Těstem naplníme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné malinové řezy s Olé krémem

Jemné malinové řezy s Olé krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky. Pudink: 450 ml mléka, 2 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Maliny: 600 g malin, 2 PL cukru krupice, 1 želatina jemně mletá Dr. Oetker (20 g). Krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 PL cukru krupice, 1 vanilkový Olé pudink bez vaření, 250 ml smetany ke šlehání 33 %. Dále: dětské piškoty, bílé zdobení.

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Z vlažného korpusu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového cukru

Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového…

Potřebné ingredience

Korpus: 500 g špaldové mouky hladké, 200 g másla, 60 g třtinového cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 6 PL zakysané smetany, špetka soli. Maková náplň: 250 ml mléka, 60 g třtinového cukru, 250 g mletého máku, citronová kůra. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu v alobalu, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 ml mléka, 3 bílky, citronová kůra.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozpůlíme. (Těsto bylo trochu tužší, ale rozválet šlo překvapivě lehce a dobře se přenášelo, bylo pevné.)
Na makovou náplň…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký špaldový koláč s jahodami

Křehký špaldový koláč s jahodami

Potřebné ingredience

Těsto: 170 g hladké špaldové mouky, 125 g másla, 60 g cukru moučka, 1 žloutek. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 PL rumu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 bílky. Dále: asi 6 jahod.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladnu. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a rumem. Z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy s jogurtem

Jahodové řezy s jogurtem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 4 PL cukru moučka, 5 želatinových plátků. Dále: 500 g jahod, smetana ke šlehání, hořká čokoláda.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové řezy s ovocným želé

Tvarohové řezy s ovocným želé

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 80 g cukru krupice, 1 PL vody, 1 PL oleje, 100 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva. Krém: 300 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 500 g tvarohu. Dále: 1 broskvový kompot, 1 mandarinkový kompot, 2 vanilkové pudinkové prášky.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme i olej a vodu. Směs mouky, kakaa a prášku do pečiva lehce vmícháme do těsta. Těsto natřeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pěnový koláček

Pěnový koláček

Potřebné ingredience

Těsto: 350 g hladké mouky, 180 g másla, 150 g cukru moučka, 4 žloutky, ½ prášku do pečiva, 2 PL zakysané smetany, 1 lžička vanilkového extraktu. Náplň: 400 g bílého hustého jogurtu, 400 g (bez 2 PL do těsta) zakysané smetany, 40 g hladké mouky, 4 bílky, 170 g cukru moučka.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále hladké těsto, polovinu uložíme na půl hodiny do ledničky a druhou polovinu vložíme do mrazničky.
Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s pudinkovým tvarohem

Koláč s pudinkovým tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 200 g másla, 1 vejce, 1 PL rumu, 5 PL mléka, ½ prášku do pečiva, špetka soli, citronová kůra. Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru, 250 g tučného tvarohu v alobalu. Dále: meruňková marmeláda.

Postup přípravy

Ze surovin na korpus vypracujeme hladké a vláčné těsto (dělám ručně na vále, máslo z ledničky si nakrájím na drobné kousky). Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme asi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový zákusek s piškoty

Tvarohový zákusek s piškoty

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 90 g hořké čokolády, 120 g másla, 120 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 4 želatinové plátky. Dále: asi 300 g meruňkové marmelády, asi 220 g dětských piškotů, 50 ml mléka, čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo, směs vychladíme. Celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, zašleháváme pomalu vlévanou čokoládu. Vmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čtverečky z listového těsta

Čtverečky z listového těsta

Potřebné ingredience

2 balíčky rozváleného listového těsta, 1 vejce, 250 g tvarohu v alobalu, cukr dle chuti, ovoce na zdobení.

Postup přípravy

Listové těsto pokojové teploty rozvineme, rádlem nakrájíme čtverečky a u poloviny čtverečků vykrojíme středy. Vidličkou rozšleháme vejce. Vejcem potřeme okraje plných čtverečků,…

Zobrazit více...

Kategorie