Francouzské brambory
Potřebné ingredience
1 kg, brambor, 1 cibule, 20 dkg dietního, 4 vajíčka, 1 smetana, sýrovou omáčku na zapékání, trochu oleje, sůl, pepř, mraženou zeleninu, plátkový sýr
Postup přípravy
Uvaříme si brambory, necháme vychladnout, oloupeme a přes strojek nakárjíme, přidáme na kolečka cibuli, na kostičky salám, mraženou zeleninu, osolíme opepříme, přidáme trochu…
Pro tatínka
Potřebné ingredience
slunečnicový chléb, máslo, sůl, ředkvičky a na ozdobení plátkový sýr
Zeleninka na talíři
Potřebné ingredience
brambory, kousek másla, strouhaný sýr, wok zelenina, magi, sůl, pepř vše podle své chuti
Postup přípravy
Brambory oloupeme na krájíme na kostičky a dáme vařit.Pokud jsou brambory měkké ocedíme a necháme je pod pokličkou.Na pánev si dáme kousek másla na to wok zeleninku, osolíme,…
Výborné a rychlé bramboráčky
Potřebné ingredience
6 brambor, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, vajíčko, hladká mouka, olej
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme na jemno, totéž uděkáme s česnekem také oloupeme a buď nastrouháme nebo přes lis prolisujem, přidáme podle chuti sůl, pepř, majoránku, vajíčko a…
Nakládané hermelíny
Potřebné ingredience
Zkoušela jsem je
Postup přípravy
do spod jsem dala cibuli, oloupaný česnek, naložené papričky, nové koření, celý pepř, bobkový list na to jsem dala nakrájené hermelíny posypané grilovacím kořením a zalila olejem…
Obložený talířek
Potřebné ingredience
okurky, hroznové víno, sýr jadel, sýr eidam, rajský
Postup přípravy
Toto mi připravil můj přítel ke svátku na stůl.A musím říct,že se mu to povedlo.Posuďte sami
Obalovaný květák
Potřebné ingredience
květák, hladká mouka, vajíčka, strouhanka, olej, sůl, brambory, tatarská omáčka
Postup přípravy
Uvaříme ve slané vodě květák, nec háme vychladnout, obalíme jako řízek a už jen smažíme k tomu podáváme brambory jestli máte rádi i tatarskou omáčku
Obalovaný hermelín
Potřebné ingredience
hranolky, hermelín, hledká mouka, vajíčko, mléko, strouhanka, olej, zelenina jako příloha, tatarka
Postup přípravy
Hranolky vložíme do friťáku nic těžkého to není, hermelín obalíme v hladké mouce pak ve vajíčku s mlékem a ve strouhance vložíme na rozhřátou pánev a z prudka opečeme.A pak už jen…