Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S TUŇÁKEM - 15 minut

TĚSTOVINY S TUŇÁKEM - 15 minut

Potřebné ingredience

Větší plechovka tuňáka, sáček oliv bez pecky (černé nebo zelené), rajský protlak, 4 stroužky česneku, 1 cibule, oregáno, olivový olej, sůl

Postup přípravy

Na olivovém oleji ve větší pánvi osmahnu cibulku, přidám česnek, pak následuje libovolně rajský protlak, tuňák, olivy, oregáno nebo bazalka, sůl. Kdo má rád, může dochutit trochou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius na řecký způsob

Zapečený pangasius na řecký způsob

Potřebné ingredience

pro 4 osoby: 6 rajčat, 800 g pangase, 2 cibule, 6 stroužků česneku, lžíce oregána, sůl, pepř, citron, trochu másla

Postup přípravy

Na pánvi si na olivovém oleji osmahnu cibule, česnek a oregáno. Tím si "vystelu" zapékací mísu nebo pekáč. Na to pak naložím osolené a pocitronované plátky pangase (solí a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tříbarevný koláč

Tříbarevný koláč

Potřebné ingredience

SPODNÍ TĚSTO: 1 celé vejce, 10 dkg cukru, 10 dkg másla, 30 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce vody STŘEDNÍ VRSTVA: 3/4 kg tvarohu, sáček vanilkového pudinku, 1 celé vejce, vanilkový cukr VRCHNÍ TĚSTO: 20 dkg cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 3 celá vejce, 5 lžic vody, 1/2 skleničky oleje, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Vymažu a vysypu plech moukou, Spodní těsto v ruce uhnětu (je dost hutné) a rukou ho roztáhnu po plechu (lepší vyšší plech, dost to vyběhne). Pak přidám střední vrstvu a pak vrchní…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Luxusní tvarohová bábovka

Luxusní tvarohová bábovka

Potřebné ingredience

všeho 250 :-) 250 g cukru, 250 g tuku (Hera, může být i máslo), 250 g tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

cukr, rozehřátý tuk a 4 žloutky utřít, přidat tvaroh, pak mouka s kypřícím práškem a nakonec sníh ze 4 bílků. Peču ji zvolna tak na 150-180.
Bábovka je to úžasně vlahá,…

Zobrazit více...

Kategorie