Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Směs na přípravu lehkých, nadýchaných bochánků

Směs na přípravu lehkých, nadýchaných bochánků

Potřebné ingredience

10 šálků muky 2 2/3 šálku sušeného mléka 3/4 šálku cukru 1/4 šálku prášku do pečiva 2 lžíce soli event.1 vanilkový lusk

Postup přípravy

Všechny přísady velmi pečlivě promíchejte a uložte do vzduchotěsné nádoby. Směs spotřebujeme do 6 měsíců. Skladujeme na suchém místě.




Lehké, nadýchané bochánky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vánoce  na pohlednici

Vánoce na pohlednici

Potřebné ingredience

To jsem našla :-)

Postup přípravy

Doufám že to půjde přečíst.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrová kolečka

Sýrová kolečka

Potřebné ingredience

Těsto: 33 dkg polohrubé mouky 1 vejce 12 1/2 dkg másla 1/2 lžičky cukru 1 lžička soli 1/2 prášku do pečiva trochu mléka Náplň: 12 1/2 dkg másla 10 dkg strouhané nivy 10 dkg strouhaného eidamu

Postup přípravy

Těsto po částech rozválíme,potřeme náplní ,srolujeme jako roládu a dáme do ledničky. Po ztuhnutí krájíme na kolečka,které dáme na vymazaný plech.Potřeme vajíčkem a posypeme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka

Pomazánka

Potřebné ingredience

1 konzerva ryb v oleji 2 Apetita 1/2 Perla nebo máslo 1 menší cibule-jemně krájená

Postup přípravy

Všechno vyšleháme spolu.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelný salát

Zelný salát

Potřebné ingredience

Sklenice sterilizovaného zelí 2 větší cibule 4 sterilované okurky 20 dkg tvrdého sýru 1 malý bílý jogurt 3 malé Majolky

Postup přípravy

Zelí vymačkat a nakrájet. Cibule nakrájet na kostičky,okurky nastrouhat,sýr nastrouhat. A vše promíchat.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ratatouille (ratatuj)

Ratatouille (ratatuj)

Potřebné ingredience

Nejlépe je, když zvolíme stejný poměr použité zeleniny, tedy: rajčata lilek (baklažán) cuketa červená a zelená paprika cibule dle chuti česneku olivový olej nezbytné bylinky (tymián, rozmarýn, bobkový list, čerstvá majoránka je skvělá) okořenit solí a čerstvě mletým pepřem

Postup přípravy

Rajčata spaříme, oloupeme a vyškrábneme semena (kdo chce, ošidí se a použije loupaná rajčata z konzervy. Ovšem v létě je to škoda! Čerstvému rajčeti se nic jiného nevyrovná,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rozpeky se švestkami

Rozpeky se švestkami

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky 250 ml mléka 75 g krupicového cukru 100 g másla - plus na potření 2 žloutky 1/2 kostky droždí rozdrobeného špetka soli švestky vypeckované 200 g mletého máku a 75 g moučkového cukru smíchat

Postup přípravy

uděláme těsto, necháme kynout, pak vyválet - rozkrájet na čtverce - do každého dát švestku, troku máku s cukrem a pokapat máslem. spojit protilehlé rohy - udělat šáteček. nechat…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Plzeňské rozpeky

Plzeňské rozpeky

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky 70g tuku 30g droždí voda(mléko) sůl

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto bez vajíčka a zaděláme je vlažnou vodou.Pro zjemnění lze přidat vlažné mléko.Vytvoříme větší ploché vdolky a dáme je na teplé místo vykynout.Pečeme je na…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Výborný koláč se švestkami

Výborný koláč se švestkami

Potřebné ingredience

300 gr polohrubé mouky 1 vanilkový pudink 150 gr cukru 1 prášek do pečiva 1 dcl oleje 2 vejce 250 ml mléka

Postup přípravy

všechno smíchat - nalít na plech, poklást švestkami, posypat třeba skořicí a nahoru drobenku a upéct. je krásně křehoučký

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Rozpeky- příloha ,jako knedlíky

Rozpeky- příloha ,jako knedlíky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky 1/4 lit. mléka 30g droždí 80g oleje 1 vejce lžička cukru sůl

Postup přípravy

Klasicky zaděláme kynuté těsto. Uděláme kvásek
přidáme k mouce přilijeme mléko s vejcetem ,olej
a sůl(špetku). Z vykynutého těsta uděláme asi
4-5 bochánků , které…

Zobrazit více...

Kategorie