Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Moc dobré,jednoduché vafle

Moc dobré,jednoduché vafle

Potřebné ingredience

300g hl.mouky,1 prášek do pečiva,špetka soli,75g moučkového cukru,100g másla,2 vejce,1/2litru mléka

Postup přípravy

Smícháme mouku a prášek do pečiva v misce.Přidáme sůl,cukr,rozpuštěné máslo a vejce.
Promícháme,postupně přiléváme mléko.
Směs necháme jednu hodinu odstát.
Jsou…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Müsli sušenky

Müsli sušenky

Potřebné ingredience

2,5hrnku ovesných vloček, 1 hrnek rozmixovaných jablek, 1/3 hrnku namočených rozinek( asi na 20 minut), 3 lžice medu,3lžice másla

Postup přípravy

vločky krátce opražíme nasucho, přidáme špetku soli.Já ještě přidávám slunečnicová semínka a sezamová.Pak všechny suroviny smícháme v míse, propracujeme ve vláčné těsto. Necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčkové mufiny

Hrníčkové mufiny

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky,1/2hrnku cukru,2 vejce,1 vanilkový cukr,1hnek mléka,1hrnek oleje,1prášek do pečiva,kakao,ořechy

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme,mimo kakaa to přidáváme až do druhé půlky těsta,pak máme mufiny i čokoládové, při jedné várce :-)Směs plníme do košíčků na mufiny asi do 3/4(já je peču…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Česnekové máslo

Česnekové máslo

Potřebné ingredience

kostka másla, česnek ,sůl ,koření (bylinkové máslo)

Postup přípravy

do změklého másla přidáme utřený česnek,já dávám asi sedm stoužků.
Přidáme sůl a koření,né moc spíš podle chuti.Vše utřeme do hladké pěný.
Můžete přidat i čerstvé bylinky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Levandulové sušenky

Levandulové sušenky

Potřebné ingredience

150g másla 115g krystalového cukru 1 ušlehané vejce 1 lžíce sušených levandulových kvítků 170g hl.mouky

Postup přípravy

Promícháme máslo s cukrem,přidáme vejce,levandulové kvítky a mouku.Těsto důkladně propracujeme.
Pak rukou nebo tvořítky vytvarujem placičky nebo podle fantazie. Pečeme 15-20…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
LETNÍ LEVANDULOVÝ MED

LETNÍ LEVANDULOVÝ MED

Potřebné ingredience

500g levandulové nati v plném květu 3 citróny 3 kousky skořice v celku 1,5 až 2 kg cukru 750 až 1000 l vody

Postup přípravy

Levanduli opláchneme,vložíme do hrnce s vodou,přidáme pokrájené citróny,skořici a po 20 minutách varu odstavíme.(vaříme pozvoilna)
Vše pak necháme 24 hodin vyluhovat.Po scezení…

Zobrazit více...

Kategorie