Skořicove hrudky
Potřebné ingredience
100g másla, 100g krystaloveho cukru, 1 vejce, 140g polohrubé mouky, 50g krupice, 1 lžíce mleté skořice, 1 lžička sody, sůl, 100g nahrubo rozkrájenych sušenych jablek (já dávám brusinky) Poleva: 6lžic moučkoveho cukru, 2 lžíce citronove šťávy (limetkové)
Postup přípravy
Ve velké míse našlehejte el. šlehačem změklé máslo s cukrem. Do směsi vyklepněte vejce a dál šlehejte, až krém zesvětlá. V druhé míse smíchejte mouku, krupici, skořici a sodu,…
Masarykovo cukroví
Potřebné ingredience
30dkg hladké mouky, 10dkg moučkoveho cukru, 20 dkg rostlinneho tuku, 1 žloutek, 15 dkg lískových jader (loupanych), 2-3 lžíce kakaa
Postup přípravy
Celé oloupane lískove ořechy namočíme nejlépe přes noc do studené vody.
Z mouky, cukru, tuku, kakaa a žloutku vypracujeme těsto. Zapracujeme cele oříšky a těsto rozdělíme na 4…
Zdobené perníčky
Potřebné ingredience
60dkg hladké mouky, 30dkg moučkoveho cukru, 4 celá vejce, 4 lžíce tekutého medu (nesmí být cukernatý ani rozpuštěný ve vodní lázni), 1 lžička jedlé sody, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce tlučeného koření (hřebíček, badyán, skořice smíchané dohromady) nebo perníkového koření.
Postup přípravy
Vypracujeme ze všech surovin hladké těsto, necháme v chladu asi 1 hodinu uležet. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku asi 1/2 cm silnou a vykrajujeme tvořítky různé tvary.…