Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Pad Thai -ryžové rezance s krevetami ,kuracím mäsom  a zeleninou

Pad Thai -ryžové rezance s krevetami ,kuracím mäsom a…

Potřebné ingredience

2 PL tamarindovej pasty (náhrada 1/3 šálky limetkovej štavy+1/3 š vody),3 PL rybacej omáčky alebo ustricovej,3 PL ostro-sladkej omáčky,1PL ryžového octu,3 PL hnedého cukru,3/4 čl kajenského korenia,4 PL sezamového oleja,200 g širokých alebo vlasových ryžových rezancov,2 vajcia,sol,1/2 údeného tofu,asi 300g kreviet,100 g kuracieho mäsa,3 strúčiky cesnaku,2 mrkvy,2 jarné cibulky,1/3 š pražených arašidov,fazulové výhonky,1 limetka

Postup přípravy

Ja som tamarindovu pastu doma nemala tak som použila limetkovú šťavu+vodu,zmiešame v miske s ustricovou omáčkou,ostro-sladkou,ryžovým octom,cukrom,korením a 3 pl sezamového …

Zobrazit více...
DORTY
Falošná BOLERO torta

Falošná BOLERO torta

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bielkov,štipka soli,6 žltkov,6 pl pr.cukru,6 pl oleja,6 pl teplej vody,6 pl polohrubej muky,1/2 prášku do pečiva,2 pl kakaa Tvarohová plnka: 500 g mäkkého tvarohu,3 pl pr.cukru,1 vanilkový cukor Višnová plnka: 1 višnový (čerešnový ) kompot so štavou,asi 2-3 pl kukuričného škrobu,asi 2-3 pl cukru (podla chuti) Parížsky krém:200 ml smotany na šlahanie 33%,200 g čokolády,200 g pr.cukru,200 g masla

Postup přípravy

Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zostalo vám zemiakové pyré? Urobte si slovenské švábovníky...

Zostalo vám zemiakové pyré? Urobte si slovenské…

Potřebné ingredience

Cesto: 500 g polohrubej muky,1/2 kocky droždia,1čl cukru,1 čl soli,2 pl oleja,asi 2 dcl teplej vody Plnka:zemiakové pyré,sol,kôpor,opražená cibulka,trocha bryndze (nemusí byt)

Postup přípravy

švábovník =zemiakovník
švábka v liptovskom nárečí= zemiaky

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčový steak s jablkovo-chrenovou  omáčkou

Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou

Potřebné ingredience

asi 1 kg bravčovej krkovičky,grilovacie korenie,rozmarín,olej Omáčka: 1 cibula,3 jablká,asi 2 stručiky cesnaku,1/4 šálky bieleho vína ,1/4 šalky vývaru,tymian,1 čl horčice,1 čl chrenu,kusok masla

Postup přípravy

Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
čokoládový koláčik pre jedného (hotový za 1 minutu)

čokoládový koláčik pre jedného (hotový za 1 minutu)

Potřebné ingredience

1 PL hl.muky,1,5 PL pr.cukru,1,5 PL kakaa,štipka sody bikarbony,štipka prašku do pečiva,2 čl oleja,4 PL mlieka,2 kocočky čokolády

Postup přípravy

Prísady zmiešame v miske tak ,ako nasleduju v poradí -okrem čokolády. Cesto vylejeme do mištičky vhodnej do mikrovlnky ,do stredu zatlačíme čokoládu-musí byt ponorená! A šupneme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Slivkový koláč s marcipánom

Slivkový koláč s marcipánom

Potřebné ingredience

150 g masla,100 g hnedeho cukru,4 vajcia,100 g polohr.muky,1 čl pr.do pečiva,130 g mandlí,100 g marcipánu,500 g sliviek

Postup přípravy

Zmäknuté maslo vymiešame do peny s cukrom.Postupne po jednom zašlahávame vajíčka,pridáme muku s práškom do pečiva a zamiešame.Pridáme na malé kocky nasekaný marcipán a mandle …

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Cestoviny so sušenými paradajkami

Cestoviny so sušenými paradajkami

Potřebné ingredience

500 g cestovín,sol,oliv.olej,pár cherry paradajok,3/4 šálky čiernych nakrájaných olív,1 mozzarella,asi 6 ks sušených paradajok DRESSING: asi 100 g sušených paradajok,1-2 pl červ.vínneho octu,5 pl oliv.oleja,1-2 stručky cesnaku,1 čl kapár,sol,korenie,1 šálka nastruhaného syra( parmezán),nasekaná bazalka

Postup přípravy

Cestoviny si uvaríme podla návodu.Kým sa varia ,tak si pripravíme dressing z uvedených ingrediencií-všetko hodíme do mixéra a do hladka vymixujeme.Uvarené cestoviny zmiešame v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená panenka so smotanovými  cibulkami a hubami

Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubami

Potřebné ingredience

Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie

Postup přípravy

Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza s mletým  mäsom

Pizza s mletým mäsom

Potřebné ingredience

Cesto:500 g hladkej muky,1/2 kocky droždia,4 pl oleja,250 ml teplej vody,2 čl soli,1 čl cukru 500 g mletého hovädzieho mäsa,sol,korenie štyroch farieb,pizza korenie,cesnak,1 cibula,1 plechovka krájaných paradajok,šampiony,tvrdý syr

Postup přípravy

Spravíme si cesto a necháme 1 hodinku kysnut.Zatial si orestujeme nakrájanu cibulu na oleji,pridáme šampiony a podusíme ich.Pridáme mleté mäso a necháme zatiahnut do hneda…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Hovädzia roláda so špenátom a so syrom

Hovädzia roláda so špenátom a so syrom

Potřebné ingredience

mleté hovädzie mäso,cibula,sol,korenie štyroch farieb,strúhanka,vajíčko,cesnak,tymián,petržlenová vňať Plnka: dusený špenát (listy),sol,cesnak Tvrdy syr,slanina na vrch

Postup přípravy

.

Zobrazit více...

Kategorie