Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Zostalo vám zemiakové pyré? Urobte si slovenské švábovníky...

0.0
Zostalo vám zemiakové pyré? Urobte si slovenské švábovníky...

Potřebné ingredience

Cesto: 500 g polohrubej muky,1/2 kocky droždia,1čl cukru,1 čl soli,2 pl oleja,asi 2 dcl teplej vody Plnka:zemiakové pyré,sol,kôpor,opražená cibulka,trocha bryndze (nemusí byt)

Postup přípravy

švábovník =zemiakovník
švábka v liptovskom nárečí= zemiaky

Z prísad si vypracujeme cesto a necháme 1 hodinu kysnut.Medzitým si pripravíme plnku,zemiakové pyré ochutíme a premiešame.Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí,plnku navrstvíme na cesto.

Cesto zalepíme,vytvoríme batôžtek,otočíme a rotlačíme dlanami na placku.

Placky dáme na plech,povrch potrieme olejom (jemne) a upečieme vo vyhriatej rure na 190 st asi 20-25 minut. Najlepšie su teplé.Môžete podávat k hustým polievkam napr.k fazulovej,šošovicovej,hubovej..alebo len tak samé-ako chutovku.Je to staručký slovenský recept.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mišus 13. 2. 2013, 11:24
To se může někdy hodit!!!!!!!! Díky! (Y) (Y) (Y) (L)
druna 12. 2. 2013, 14:33
(Y) (Y)
Sophie70 12. 2. 2013, 12:26
krásne, vyskúšam (Y) (clamp)
evikuk1 12. 2. 2013, 10:13
(Y) (Y) (Y) |:o) (hello)
ursulka7 11. 2. 2013, 21:18
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
hheellaa (upraveno) 2. 6. 2015, 10:28
Určitě vyzkouším, díky za tip (L) Jé Marti, teprve teď jsem si všimla, že je to váš recept... No jo, mohlo mne to napadnout :-) Receptík si sice dva roky počkal, než jsem se do něj pustila, ale stálo to za to. Placky jsou naprosto luxusní, díky :-)
komarka 11. 2. 2013, 19:38
To vypadá úžasně, musím vyzkoušet!! :-o

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie