Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
HOUBOVÁ - rychlá

HOUBOVÁ - rychlá

Potřebné ingredience

3 hrsti (300gr) na plátky nakrájených,omytých,očištěných hub,2 lžíce sádla,1 velká cibule,lžička kmínu,lžička soli,3 lžíce hladké mouky,1 litr vody,1 smetana (250 ml) 30%,lžička polévkového koření-nemusí být.

Postup přípravy

Na sádle orestujeme cibuli,přidáme kmín a houby.Dusíme 5 minut zaprášíme hladkou moukou,orestujeme.Zalejeme vodou,osolíme.Vaříme 10 minut,můžeme přidat lžičku polévkového koření…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ČESNEČKA  -naše nejoblíbenější ♥

ČESNEČKA -naše nejoblíbenější ♥

Potřebné ingredience

5 středních brambor,4-5 stroužků česneku,1 střední cibule,4 lžíce oleje,sůl,drcený kmín,polévkové koření-to nemusí být, 2-2,5l vařící vody. Nějakou zelenou nať nejlépe pažitku.Dále pak na kostičky nakrájený na kapce oleje osmažený chléb a najemno nastrouhaný eidam.

Postup přípravy

Vím že receptů na česnečku je spousta,ale mi ji máme moc rádi právě takhle:
Na drobno nakrájenou oloupanou cibuli do hněda osmažím na oleji.Zaleju vroucí vodou přidám na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
CHLEBOVÁ POLÉVKA

CHLEBOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Neodolala jsem a musela polévku vyzkoušet.Překvapilo mě jak je dobrá a přitom jednoduchá na přípravu,čas a hlavně suroviny. 3 větší krajíce chleba,1,5 l vody,1 lžička mletého kmínu a 1 lžička soli,1/2 kelímku smetany,1 vajíčko.

Postup přípravy

Chleba zalít 1 litrem vody,přidat lžičku kmínu.Rozvařit cca 15 minut,propasírovat přes síto,podle potřeby přidat zbytek vody.Dát znovu vařit,přidat smetanu a rozkvedlané vajíčko…

Zobrazit více...

Kategorie