Vepřové závitky s hořčično-petrželovou omáčkou
Potřebné ingredience
vepřové plátky dle strávníku, plnotučná hořčice, slanina nakrájená na větší hranolky, šunka a sýr - dle počtu plátků masa, olej, hladká mouka, sůl, pepř, hrst nasekané petrželky, 1 velká cibule, šálek vývaru (půlka maggi kostky)
Postup přípravy
Maso naklepeme, posolíme, popepříme, namažeme hořčicí, poklademe plátkem šunky, plátkem sýra, hranolkou slaniny, v ruce zabalíme, upěchujeme a položíme do vymazaného vyššího…
Americké cibulové kotlety - hrozně jednoduché
Potřebné ingredience
1 strávník=1 kotleta, kolik kotlet = tolik cibule /prostě na jednu kotletu počítejte jednu velkou cibuli, např. 5 kotlet = 5 cibulí/, plnotučná hořčice, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Cibule nakrájíme na půlkolečka, dáme na olej smažit. Kotlety si naklepeme, posolíme, hustě opepříme a jednu stranu pomažeme silnější vrstvou hořčice. Až je cibule zesklovatělá,…
Cibulové řízečky naruby
Potřebné ingredience
Vepřová kýta - dle strávníků - 0,5 kg cibule - strouhanka - 2 vejce - 2 smetany ke šlehání - sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a…