*** Dunajské vlny ***
Potřebné ingredience
Těsto: 1. Hera měkká (25dkg),18dkg cukru písek,nebo krystal,5 žloutků. Vše ušleháme nebo utřeme.Přidáme 1.prášek do pečiva,zamíchaný v mouce,30 dkg hladké mouky, 2 lžičky citronové šťávy, 1,5 dcl mléka - vše smícháme a přidáme sníh z 5 bílků.
Postup přípravy
Troch víc než polovinu těsta nalijeme na vymazaný moukou vysypaný vysoký plech.Druhou polovinu těsta obarvíme- 2 lžíce kakaa, a rozetřeme na světlou část těsta.Pak na kostičky…
ŘEZY JAK PEŘÍČKO
Potřebné ingredience
***NA TĚSTO: 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 1 pr. do peč. , 4 vejce. DÁLE: komp. brosve,dala jsem trochu rybízu. NA PUDINK: 1 a 1/2 hrnku mléka,1 vanilk.pudink,2 lžíce cukru. NA VRCH: 1 zakys. smetana,trochu skořicového cukru a granko.
Postup přípravy
***Těsto našlehat,nalít na vym. a vys. plech na těsto dát nakrájené na kousky broskve (můžete použít i třeba meruňky ,nebo co máte rádi),pak se dá buchta péct.Uvaří se pudink a…
OLEJOVÉ KOLÁČKY - moc dobré
Potřebné ingredience
5 dkg cukru,5dkg kvasnic (dávám kostku),1/4 L mléka = uděláme kvásek. 50 dkg hl. mouky,2 žloutky,vanilk. cukr,trochu citronové kůry,2dcl oleje.
Postup přípravy
Těsto nechám chvilku odpočinout,než si připravím náplně a drobenku.
Pak se těsto vyválí va vále na 1cm široký plat a skleničkou se vykrajují kolečka,které se dávají na plech…
Výborné tvarohové řezy s broskvemi
Potřebné ingredience
NA PIŠKOT: 6 VAJEC , 6 LŽIC CUKRU , 4 LŽÍCE VODY - VŠE UŠLEHAT DO HUSTÉ PĚNY (ASI 10 MINUT) PAK PŘIDAT 7 LŽIC POL. MOUKY,ZASE ZAŠLEHÁME. UPEČEME PIŠKOT NA 170°C ASI 8-10 MINUT NA TVAROHOVOU NÁPLŇ : JAKO PRVNÍ SE DÁ NA 1. HODINU NAMOČIT -1. SÁČEK ŽELATINY (V PRÁŠKU) - DO 1. DCL MLÉKA -PAK DO MIXERU (JÁ TO ŠLEHALA ŠLEHAČEM) DÁME : 2. HRNKY VAŘÍCÍHO MLÉKA A ŽELATINU - ŠLEHÁME ! -PŘIDÁME: 11/2 HRNKU CUKRU 1/8 MÁSLA 2 MĚKKÉ TVAROHY 3 LŽÍCE RUMU A OPĚT ŠLEHÁME !
Postup přípravy
NA UPEČENÝ ,VYCHLADLÝ PIŠKOT NALIJEME PŮLKU TVAROH. NÁPLNĚ,POSYPEME NAKRÁJENÝMI KOMP.BROSKVEMI (JÁ DALA JEŠTĚ KOMP. MANDARINKY).
DRUHOU PŮLKU OBARVÍME LŽÍCÍ KAKAA (ZAŠLEHÁME) A…