Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
jablkovy kolac s mandlovou naplni

jablkovy kolac s mandlovou naplni

Potřebné ingredience

NA TESTO:250g mouky hladke,1 velce,spetku soli,125g cukru,175g masla, NA NAPLN A OBLOHU:1 vejce,75g cukru,pul lzicky skorice,160g mletych mandli,5 jablek,2 lzice citronove stavy DALE:mouku na vyvaleni,4 lzice malinove marmelady,1 lzici mouckoveho cukru

Postup přípravy

PRACOVNI POSTUP:vsechny prisady na testo prohneteme,zabalime do potravinove folie a ulozime asi na 1 hodinu do lednicky.
testo pote vyvalime na lehce pomoce plose,vylozime jim…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
valentynsky dort pro mou lasku(bez barviv v marcipanu)

valentynsky dort pro mou lasku(bez barviv v marcipanu)

Potřebné ingredience

Suroviny: korpus: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody marcipan: 4 lžíce sušeného mléka,6 lžic moučkového cukru, lžička másla,trocha vody,potravinářské barvivo rozpuštěné v malém množství vody ( kukuřičný,nebo ječný sirup-zabraňuje vyschnutí ... nemusí být)stačí med 1 lžíce - Toto množství je na ozdobičky,na potažení dortíku cca z 7 lžic mléka a 9 lžic cukru,lžíce másla a lžíce sirupu-medu Kokosový krém s medem Ingredience 250 g másla, 5 lžic tekutého medu, 100 g strouhaného kokosu, 2 lžíce rumu

Postup přípravy

Postup:

Korpus
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
krupavy jablkovy kolac

krupavy jablkovy kolac

Potřebné ingredience

NA TESTO;100g mouky hladke,100g cukru,100g masla NA OBLOHU;1 sacek pudinku,2 lzice cukru,500ml mleka,5 jablek,250ml jablecne stavy,1 sacek cireho dortoveho zele,1 lzici platku mandli

Postup přípravy

1.prisady na testo prhneteme a ulozime na 30 minut do lednicky.dortovou formu vylozime pecicim papirem a na nem vyvalime plat do formy.korpus peceme asi 15 minut pri 200 stupnich…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
makova kynuta babovka

makova kynuta babovka

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 500 g polohrubé mouky, větší špetka soli, citronová kůra z poloviny citronu, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, kostka droždí (42 g), 1/4 l mléka, 1 vejce, 120 g másla Náplň: 180 g máku, 1/4 l mléka, 120 g cukru, 1 lžíce medu, 1/2 lžičky skořice, 1 žebro čokolády, citronová kůra, 1 lžička másla

Postup přípravy

Jak na to:

Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Na teple necháme vzejít kvásek. Mouku, cukr, špetku soli, citronovou kůru a vejce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvovy kolac

Mrkvovy kolac

Potřebné ingredience

300g mlade mrkvicky,4 vejce,150g cukru,150ml oleje,50g rozinek,300g polohrube mouky,1 prasek do peciva,1 lzicka citronove kury,stava z 1 pulky citronu,spetka soli,2 lzicky skorice 100g orechu(vlasskych),maslo na vymazani a strouhanka na vysypani formy,cokoladova bila poleva

Postup přípravy

Mrkev jemne nastrouhejte,pridejte kuru a stavu z citronu,sul,skorici,rozinky,nasekena orechy(nekolik si jich nechcte stranou) a rozmichejte.vejce s cukrem naslehejte do huste peny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
honzikovi buchty

honzikovi buchty

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 400 g hladké nebo polohrubé mouky 30 g droždí 2 žloutky 40 g cukru krupice 250 ml vlažného mléka špetka soli 60 g rozehřátého zchladlého másla 2 lžíce kandovaného ovoce 1 lžíce mléka hladká mouka na vyválení těsta 150 g moučkového cukru na obalení TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 150 g měkkého tvarohu 1/4 sáčku vanilkového cukru 1 malý žloutek 1 a 1/2 lžíce mléka 1/2 lžíce rozehřátého zchladlého másla POVIDLOVÁ NÁPLŇ: 100 g povidel 1 lžička mleté skořice 1/2 lžíce rumu 1-2 lžičky cukru 1/2 lžíce nastrouhaného perníku KROMĚ TOHO: hladká mouka na vyválení těsta rozehřáté máslo na vymaštění pekáčku a potření buchet

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do hrnku, zasypeme lžící mouky, lžící cukru a zalijeme 2 lžícemi mléka. Vše rozmícháme a na teplém místě necháme vzejít asi 15 minut. Mouku prosijeme do mísy a…

Zobrazit více...

Kategorie