Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
PEČENÝ ČAJ

PEČENÝ ČAJ

Potřebné ingredience

750 g ovoce, 500g cukru, stava ze dvou citronu, jeste teplÉ nalit do sklenicek a otocit dnem nahoru

Postup přípravy

Dávala jsem pomerance a mandarinky a pridala trochu skorice... myslim ze tady se fantazii meze nekladou a dat muzete cokoliv, delala jsem v pekarne, program marmelada.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ POVIDLA V TROUBĚ

ŠVESTKOVÁ POVIDLA V TROUBĚ

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 50 dkg cukru, 1/2 káv. lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 pol. lžíce rumu

Postup přípravy

Vypeckované švestky dáme do pekáče. Pokapeme octem a dáme péct na 250 stupňů. NEMÍCHÁME!!! Pečeme 20-25 minut. Poté na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÉ OVOCE

ZAVAŘENÉ OVOCE

Potřebné ingredience

ovoce, cukr, voda

Postup přípravy

Ovoce pořádně omejeme a naplníme do vypařených sklenic, do každé 0,7l sklenice přidám 2 lžíce cukru, např. broskve (u kyselejšího ovoce 3 lžíce, např. angrešt), dolejeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA

ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

1 velká hlávka zelí, 10 mrkví, 5 salátových okurek, 5 cibulí, 5 paprik nejlépe červených kvůli barevnosti, (křen, kukuřice) - nastrouháme vše na robotu, napěchujeme do sklenic (0,7l - klasika na okurky) a do každé sklenice přidáme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 lžičku soli, 3 lžíce cukru, velkého panáka octa a 1 lžičku olivového oleje

Postup přípravy

Dolijeme převařenou vodou, zavíčkujeme a protřepeme, aby se nám rozpustil cukr. Zavařuji v myčce na 70 stupňů na celý program.
Do druhé poloviny dávky přidávám křen a kukuřici.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NEJLEPŠÍ KEČUP

NEJLEPŠÍ KEČUP

Potřebné ingredience

1kg rajčat, 1 střední jablko pro hustotu, 2 cibule, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 3 stroužky českého česneku (čínský nekupuji, ale byla by ho tam potřeba určitě celá palice:)), 55 g cukru, 2 lžičky soli, 1 panák octa

Postup přípravy

Rajčata omyji, nakrájím s cibulí, jablkem a česnekem na kousky, do čajového sítka dám koření, přidám vše ostatní do hrnce a vařím půl hodiny, poté vyndám sítko s kořením, tyčovým…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OKURKOVÝ SALÁT ZAVAŘENÝ - na 1 sklenici

OKURKOVÝ SALÁT ZAVAŘENÝ - na 1 sklenici

Potřebné ingredience

okurky salátové či polní, voda, cukr krupice, ocet a sůl

Postup přípravy

Než začnu, převařím si ve varné konvici vodu. Poté okurky nastrouháme na robotu nebo struhadle, naplníme do čistých 0,7l sklenic (klasická velikost na okurky) a přidáme do každé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OKURKY PODLE ANDULKY

OKURKY PODLE ANDULKY

Potřebné ingredience

5KS NOVÉ KOŘENÍ, 5KS PEPŘ, 5 LŽIČEK CUKRU, 1 LŽIČKA SOLI, 1 VELKÝ PANÁK OCTA - MNOŽSTVÍ NA JEDNU SKLENICI.

Postup přípravy

SKLENICE NAPLNÍME, ZAVÍČKUJEME, ZALEJEME PŘEVAŘENOU VODOU (NE HORKOU) A PROTŘEPEME, ABY SE ROZPUSTIL CUKR.
STERILUJEME KLASICKY 20 MINUT, JÁ ZAVAŘUJI V MYČCE NA 70 STUPŇŮ -…

Zobrazit více...

Kategorie