Kopřivová polévka
Potřebné ingredience
150 g mrkve 150 g brambor 150 g celeru mladé kopřivy voda máslo sůl 2,5 dl 33% smetany
Postup přípravy
Očištěnou zeleninu nakrájíme nahrubo a spolu s kopřivami vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme máslo a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme a zjemníme…
Králičí játrové knedlíčky
Potřebné ingredience
Játra 120 g, máslo 20 g, vejce 1 ks, strouhanka 60 g, česnek 2 stroužky, pepř, sůl, majoránka, může být zelená nať pro barevnost
POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY
Potřebné ingredience
HRST ČERVENÉ ČOČKY, VELKÁ CIBULE, ŠPALDOVÉ VLOČKY (MOHOU BÝT OBYČ. OVESNÉ), VEJCE, SŮL
Postup přípravy
VELKOU HRST Č. ČOČKY PROPRÁCHNEME PŘES CEDNÍK A PŘIDÁME DO HRNCE SPOLU S NAKRÁJENOU CIBULÍ (JÁ DÁVÁM PŮLMĚSÍČKY - VAŘENÁ CIBULE NÁM NEVADÍ, POKUD NĚKDO NEMÁ RÁD, NAKRÁJEJTE NA…
KAPUSTOVÁ
Potřebné ingredience
manší kapusta, jíška (hl. mouka + máslo), 3 brambory, 1 mrkev (nemusí být - jen pro barevnost), šunkový salám pro ovonění, kmín, sůl, adžika (směs koření - vhodné pro děti, bez glutamanu), česnek a nať - celerovou, petrželovou a kudrnku.
Postup přípravy
Uděláme jíšku, zalejeme vařící vodou, rozkvedláme, přidáme nakrájenou kapustu, po 5 min tyčovým mixérem napůl rozšlehám, přidám na malé kostičky brambory, mrkev, kmín, sůl a…
BROKOLICOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
brokolice, červená čočka, ovesné vločky, sůl, vejce
Postup přípravy
Celá brokolice na velké růžičky, červená čočka, ovesné vločky nebo pohanka, sůl - povaříme a po 15 minutách rozmizujeme. Poté přidáme 2 vejce a rozkvedláme. Zdobíme čímkoli -…