PUSINKY, KOKOSKY
Potřebné ingredience
1 bílek - sníh, 75g cukru moučka, špetka soli
Postup přípravy
Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.
Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 140 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na…
MAROKÁNKY - dvojitá dávka - 60 kusů
Potřebné ingredience
půl litru mléka, 6 dkg hl. mouky, 13 dkg cukru moučka, 6 dkg másla, 45 dkg směsi ( 20 dkg ovesné vločky opražené na pánvi bez tuku, chutnají v marokánkách jako ořechy, 15 dkg rozinek, 10 dkg kandované ovoce)
Postup přípravy
Z mléka, mouky, cukru a másla uvaříme hustou kaši. Necháme mírně zchladnout a přidáme směs vloček, rozinek a kandovaného ovoce. Na pečící papír děláme malé hromádky - já si…
VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
14 dkg másla, 20 dkg hl. mouky, 4 dkg cukru, 5 dkg ořechů mletých, 1 žloutek
Postup přípravy
1 rohlíček - cca 8g. Po upečení ( na 160 stupňů - spodní těleso + horkovzduch) obalujeme v cukru s vanilkou. Dělám ze tří dávek.
LINECKÉ JEMNÉ
Potřebné ingredience
21 dkg hl. mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru, vanilkový cukr, 1 - 2 žloutky, citr. kúra
Postup přípravy
Zpracované těsto dáme odpočinout do chladu, po odpočinutí rozválíme a vykrajujeme tvary, pečeme na 180 stupňů do slabě růžova.
Dělám ze dvou dávek.