Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Masový salát se zeleninou

Masový salát se zeleninou

Potřebné ingredience

100 g ementálu
100 g vařené šunky
100 g salámu
100 g nakládaných okurek
2 vejce natvrdo
3 malá rajčata
1 zelená paprika
1 svazek ředkviček
2 lžíce octa
6 lžic oleje
0,25 lžičky pepře
0,5 lžičky soli
česnek podle chuti

Postup přípravy

Příprava nálevu: sůl rozpusťte v octě a přidejte pepř, olej a česnek podle chuti.

Sýr, maso, salám a okurky nakrájejte na malé kostičky, dejte do nálevu a nechte 15 minut…

Zobrazit více...
POLÉVKY
"magyaros gombaleves" houbová polévka

"magyaros gombaleves" houbová polévka

Potřebné ingredience

150 g lesních hub
0,5 cibule na jemno pokrájené
1 lžíce sádla, nebo jiného tuku
1 lžíce mouky
100 ml kyselé smetany
1 lžička sladké, mleté papriky
0,5 svazku zelené petrželky, posekané
sůl podle chuti
1 l vývaru:
500 g hovězích, nebo vepřových kostí ( může být i z kostky)

Postup přípravy

Očistit houby a nakrájet je na tenké plátky. Rozehřát sádlo na pánvi a pomalu smažit houby po 10min. Přidat cibuli a vše smažit, sem tam zamíchat, až se tekutina vypaří. Přidat…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
B-fresh

B-fresh

Potřebné ingredience

2 cl Becherovka
2 cl černorybízový likér
2 cl citronová šťáva
15 cl Top Topic

Postup přípravy

Líkéry s citronovou šťávou protřepeme v šejkru, nalijeme do sklenky s ledem a doplníme limonádou Top Topic. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Medůzka

Medůzka

Potřebné ingredience

4 plátky hovězího masa (možno i vepřové či telecí)
4 plátky salámu
4 rajčata
4 vejce natvrdo
tuk
cibule
sladká paprika
hladká mouka
masox
sůl
hořčice
pepř

Postup přípravy

Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Nugeta z fazolí

Nugeta z fazolí

Potřebné ingredience

20dkg suchých fazolí na 2 dny namočíme ve studené vodě, až fazole napučí. Pak je vyloupáme ze slupek. Uvaříme je do podoby husté kaše, nesmí se připálit. V jiné nádobě rozpustíme 25dkg kokosového ruku, do kterého rozlámeme čokoládu na vaření. Přidáme 10dkg práškového cukru a případně ještě 2 lžíce kakaa. To vše vložíme do mixéru a rozmixujeme do krémova. Nalijeme do nádob dle potřeby a dáme do chladničky ztuhnout. Z uvedeného množství vznikne 75dkg Nugety.

Postup přípravy

20dkg suchých fazolí na 2 dny namočíme ve studené vodě, až fazole napučí. Pak je vyloupáme ze slupek. Uvaříme je do podoby husté kaše, nesmí se připálit. V jiné nádobě rozpustíme…

Zobrazit více...

Kategorie