Masový salát se zeleninou
Potřebné ingredience
100 g ementálu
100 g vařené šunky
100 g salámu
100 g nakládaných okurek
2 vejce natvrdo
3 malá rajčata
1 zelená paprika
1 svazek ředkviček
2 lžíce octa
6 lžic oleje
0,25 lžičky pepře
0,5 lžičky soli
česnek podle chuti
Postup přípravy
Příprava nálevu: sůl rozpusťte v octě a přidejte pepř, olej a česnek podle chuti.
Sýr, maso, salám a okurky nakrájejte na malé kostičky, dejte do nálevu a nechte 15 minut…
"magyaros gombaleves" houbová polévka
Potřebné ingredience
150 g lesních hub
0,5 cibule na jemno pokrájené
1 lžíce sádla, nebo jiného tuku
1 lžíce mouky
100 ml kyselé smetany
1 lžička sladké, mleté papriky
0,5 svazku zelené petrželky, posekané
sůl podle chuti
1 l vývaru:
500 g hovězích, nebo vepřových kostí ( může být i z kostky)
Postup přípravy
Očistit houby a nakrájet je na tenké plátky. Rozehřát sádlo na pánvi a pomalu smažit houby po 10min. Přidat cibuli a vše smažit, sem tam zamíchat, až se tekutina vypaří. Přidat…
B-fresh
Potřebné ingredience
2 cl Becherovka
2 cl černorybízový likér
2 cl citronová šťáva
15 cl Top Topic
Postup přípravy
Líkéry s citronovou šťávou protřepeme v šejkru, nalijeme do sklenky s ledem a doplníme limonádou Top Topic. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče.
Medůzka
Potřebné ingredience
4 plátky hovězího masa (možno i vepřové či telecí)
4 plátky salámu
4 rajčata
4 vejce natvrdo
tuk
cibule
sladká paprika
hladká mouka
masox
sůl
hořčice
pepř
Postup přípravy
Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu…
Nugeta z fazolí
Potřebné ingredience
20dkg suchých fazolí na 2 dny namočíme ve studené vodě, až fazole napučí. Pak je vyloupáme ze slupek. Uvaříme je do podoby husté kaše, nesmí se připálit. V jiné nádobě rozpustíme 25dkg kokosového ruku, do kterého rozlámeme čokoládu na vaření. Přidáme 10dkg práškového cukru a případně ještě 2 lžíce kakaa. To vše vložíme do mixéru a rozmixujeme do krémova. Nalijeme do nádob dle potřeby a dáme do chladničky ztuhnout. Z uvedeného množství vznikne 75dkg Nugety.
Postup přípravy
20dkg suchých fazolí na 2 dny namočíme ve studené vodě, až fazole napučí. Pak je vyloupáme ze slupek. Uvaříme je do podoby husté kaše, nesmí se připálit. V jiné nádobě rozpustíme…