Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÁNOČKA od Čtvrti

VÁNOČKA od Čtvrti

Potřebné ingredience

27 dkg hladké mouky, 13 dkg polohrubé mouky, 8 dkg rozpustit tuku, 8 dkg cukru, 1/2 kostky kvasnic, 1 žloutek + 1 vejce, 3/4 lžičky soli, mléko, rozinek a mandlí přidávám podle chuti - já mám ráda hodně

Postup přípravy

Z mléka, trochu cukru a kvasnic udělat kvásek, pak vše smíchat a nechat několik hodin kynout. Peču 10 minut na 200 stupňů a pak asi 40 minut na 160 stupňů a pro nás čtyři dělám z…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KRÉM DO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ

KRÉM DO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ

Potřebné ingredience

250 g másla, 6 lžic pískového cukru, 1 vejce, kakao nebo instantní káva, ořechy,

Postup přípravy

Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu. Tento základní krém můžeme dochutit podle…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
ISCHELSKÉ DORTÍČKY

ISCHELSKÉ DORTÍČKY

Potřebné ingredience

350 g hladké mouky, 120 g práškového cukru, 100 g mletých ořechů, 2 PL kakaa, 1/2 lžička mleté skořice, 1 žloutek, 220 g másla Náplň: 100 g másla, 100 g mletých ořechů, 120 g práškového cukru, 2-3 PL meruňkové marmelády ( jemná, bez kousků ovoce), rum nebo esence (čokoládová poleva), 150 - 200 g čokolády, 1-2 lžička oleje

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme v ledničce odpočinout aspoň 1/2 hodiny. Potom rozválíme na výšku 2-3 mm a vykrajovátkem o průměru 3-4 cm vykrajujeme malé…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY

PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

Suroviny – těsto: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 2 žloutky, 30 g kakaa, vanilka, Citronová kůra Krém: 300 ml smetany ke šlehání, 150 g kvalitní čokolády, 30 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 250 g másla

Postup přípravy

Postup: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KOKOSKY HNED MĚKKÉ A VLÁČNÉ

KOKOSKY HNED MĚKKÉ A VLÁČNÉ

Potřebné ingredience

4 bílky, špetka soli, 150 krupicového cukru, 1 vanilinový cukr, 70 g měkkého tvarohu ( z kostky, ne z vaničky), 200 g kokosu

Postup přípravy

Bílky se špetkou soli ušleháme skoro do tuha, pak přidáme cukry a ušleháme lesklý tuhý sníh. Pak opatrně vmícháme kokos a tvaroh. Lžičkou klademe na plech ( pokrytý papírem na…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
BABIČČINY KORNOUTKY

BABIČČINY KORNOUTKY

Potřebné ingredience

OŘECHOVÁ HMOTA: 4 bílky, 150 g moučkového cukru, 100 g jemně mletých ořechů, 100g hladké mouky (prosáté), špetka soli

Postup přípravy

Těsto: Z Bílků, cukru a soli vyšleháme pevný sníh, do kterého pozvolna vmícháme ořechy a mouku. Z hmoty pak na plech s pečícím papírem tvoříme kolečka/oválky o průměru cca 10 cm …

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MEDOVÉ PERNÍČKY Z CELOZRNÉ ŠPALDOVÉ MOUKY

MEDOVÉ PERNÍČKY Z CELOZRNÉ ŠPALDOVÉ MOUKY

Potřebné ingredience

Suroviny: 380 g celozrnné špaldové mouky, 130 g moučkového cukru, 3 lžíce medu, 1 lžička sody, 60 g rozpuštěného másla, 2 vejce, lžíce mletého koření: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek (nebo hotového perníkového koření), lžíce holandského kakaa, asi 50 ml mléka

Postup přípravy

Postup: Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci. Propracujte obě části dohromady, pokud nebude těsto dostatečně vláčné,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
LINECKÉ ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

LINECKÉ ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 g špaldové mouky, 125 g změklého másla, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, lžička strouhané citrónové kůry, lžička vanilkového extraktu, marmeláda na slepování

Postup přípravy

Postup: Mouku smíchejte s citrónovou kůrou. Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne vám hladké těsto.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
ŠPALDOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

ŠPALDOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Potřebné ingredience

Suroviny: 175 g másla, 50 g moučkového cukru, 215 g hladké špaldové mouky, 75 g mletých vlašských ořechů, špetka soli Směs na obalení: 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Postup: Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
LENČINO KYNUTÉ TĚSTO

LENČINO KYNUTÉ TĚSTO

Potřebné ingredience

1 kg polohrubé mouky, 1 kostka kvasnic, 2 vejce, 10 dkg cukru, 2 dcl oleje, půl lžičky soli, asi půl litru mléka

Postup přípravy

vypracuje klasické kynuté těsto - jde na sladko i slano (buchty, Martinské rohlíčky, pizza ..)

Zobrazit více...

Kategorie