Tvarůžková pomazánka z čerstvého sýra
Potřebné ingredience
100 g tvarůžků, 2 jarní cibulky, 150 g čerstvého sýra (např. Lučina), 1 lžíce majonézy, sůl, pepř, mletá paprika
Postup přípravy
Tvarůžky nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s čerstvým sýrem, přidáme nasekanou cibulku a majonézu, promícháme a dle chuti okořeníme
VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA Z ČERSTVÉHO SÝRA
Potřebné ingredience
3 vařená vejce, čerstvý sýr typu Lučina, Philadelphia atd, lžička horčice, jarní cibulka, sůl, pepř
Postup přípravy
Cibulku a vajíčka nakrájíme najemno, smícháme se sýrem, přidáme hořčici, sůl a pepř.
Nejlepší je s celozrnným pečivem
PIVNÍ POMAZÁNKA (obatzer v Německu)
Potřebné ingredience
2 romadury, 1 cibule, 100 g másla, 200 ml piva
Postup přípravy
Sýry nakrájíme na kousky a dáme je do uzavíratelné sklenice, zalijeme pivem a při pokojové teplotě necháme uležet alespoň 3 dny
Pak sklenici otevřeme, pivo slijeme a sýr…
Nejlepší česneková pomazánka s brusinkami na jednohubky
Potřebné ingredience
200 g strouhaného sýra (eidam, gouda) 180 ml majonézy 6 stroužků česneku 4 lžíce bílého jogurtu 4 lžíce brusinkového kompotu Hermelín nebo Brie na ozdobení
Postup přípravy
Sýr nastrouháme najemno, majonézu, brusinky a jogurt smícháme, přidáme sýr a prolisovaný česnek.
Mažeme na jednohubky (nejlepší jsou z tmavého pečiva), zdobíme hermelínem nebo…