Kakaový bobík
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, 125g měkkého tvarohu, 2PL cukru, 2 PL kakaa Granko
Postup přípravy
Šlehačku jsem ušlehala s cukrem, pak přidala kakao a po lžících vmíchala tvaroh.
Původně jsem měla v plánu použít cekou kostku tvarohu (250g), ale stačila jen půlka.
Rizoto - rychlovka v papiňáku
Potřebné ingredience
25 dkg mletého masa ( směs nebo hovězí ) 2 rajčata - spařená a oloupaná 2 bílé papriky 1 cibule pepř, sůl, sladká paprika, masox 30 dkg rýže, vodu na podlití , 1PL oleje
Postup přípravy
Na oleji zpěním cibulku, přidám mleté maso, orestuji, dám na proužky nakrájenou papriku, loupaná rajčata, masox, propranou rýži, zaleju vodou a promíchám. Nechám v papiňáku dělat…
Ovocný pohár
Potřebné ingredience
Pomazánkové máslo, kysaná smetana, 2PL cukru, šťáva z 1/2 limetky, cukrářské piškoty, ananasový kompot (slijeme a ovoce rozmixujeme), banán, granko poleva nebo kakao
Postup přípravy
Utřeme cukr s limetkovou šťávou, přidáme do rozmíchané kys.smetany s pomaz.máslem. Na dno pohárů položíme piškoty (rozlomíme dle velikosti dna) polijeme rozmixovaným ananasem…
Jahodové srdce
Potřebné ingredience
piškot :125g hladké mouky, 125g cukru, 2 vejce, 5PL vlažné vody, 5PL oleje, 1/2prdopeč, krém :1 šlehačka, ztužovač šlehačky, kysaná smetana, 2PL moučkového cukru, poleva : jahodový kompot, červené cukrářské želé, 1 PL cukru
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem, pak vmícháme mouku, prdopeč, vodu a olej a nakonec opatrně sníh z bílků. Upečeme v dortové nebo srdcové formě.
Vychladlý piškot rozkrojíme a potřeme…
Pudingové řezy z listového těsta
Potřebné ingredience
balíček listového těsta, 0,5l mléka, vanilkový puding, 2 jablka, cukr, skořice, strouhané nebo sekané ořechy, piškoty,vajíčko na potření
Postup přípravy
Uvaříme podle návodu puding a necháme vychladnout. Z listového těsta rozválíme 2 pláty podle velikosti pečícího plechu, plech vyložíme pečícím papírem, položíme první plát,…
Čoko roláda se snadným krémem ( a bez mouky)
Potřebné ingredience
200g hořké čokolády (70%), 60ml horké vody, 1lžička inst.kávy, 4vejce ( bílky zvlášť), 170g krystal.cukru, 300g mascarpone, 150g malin n.jahod (já dala tentokrát kiwi)
Postup přípravy
Ušlehat žloutky se 70g cukru dohladka dokud nezbělají(asi 5min). Čokoládu, vodu a kávu dáme rozpustit v misce na 3min do mikrovlnky (650W) ,roztavenou hmotu umícháme dohladka,…