Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Boršč - recept od kamarádky

Boršč - recept od kamarádky

Potřebné ingredience

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny, proto díky vysokému obsahu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk. Z každého druhu následující zeleniny si připravíme na kostičky nakrájenou misku mrkve, petržele, celeru, kedlubny, zelené papriky a tři misky na malé kostičky nakrájené červené řepy. Koření : sůl, mletý pepř, mletý kmín, 5 zrnek nového koření, mletá červená paprika, tři bobkové listy, olej, rajský protlak, dva stroužky česneku, jedna středně velká cibule.

Postup přípravy

Na oleji osmahněte všechnu kořenovou zeleninu.
Zeleninu za stálého míchání 15min. restujte.
Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česneková polévka

Česneková polévka

Potřebné ingredience

máslo 3 lžíce, hladká mouka 3 lžíce, česnek 10 stroužku, smetana na vaření 250 ml, vývar z kostky masox 750 ml, majoránka/petrželka 1 lžíce, sůl 1 špetka, žemle nebo chleba (nejlépe ze vcerejšího dne)

Postup přípravy

Česnek prolisujte a zpěňte ho na másle.
Zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku.
Zalijte ji vývarem a smetanou a povařte asi 15 minut.
Žemli nebo chleba nakrájejte a…

Zobrazit více...

Kategorie