Luxusní žemlovka s pudinkem
Potřebné ingredience
10 rohlíků, 4 jablka, 1 litr mléka + něco málo na pokropení rohlíků, 2 pudinkové prášky podle chuti, skořicový cukr, máslo a kokos nebo strouhaný perník na vymazání a vysypání formy, 1 vejce
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kolečka a pokropíme mlékem, nenamáčíme! Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Puding uvaříme podle návodu. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme čím nás…
Honzovy buchty - stará dobrá klasika
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 150g másla, 50g cukru, 40g droždí, 2 žloutky, 250ml mléka, 2 lžíce citronové šťávy, strouhanou kůru z jednoho citronu, 1 sáček vanilinového cukru, špetku soli, 250g švestkových povidel (nebo tvarohové či makové náplně), 100g másla na vymazání pekáče
Postup přípravy
1. Ze lžíce cukru, mouky, droždí a trochy vlažného mléka připravte kvásek. Až vykyne, smíchejte ho se zbytkem cukru a mouky, vajíčky, rozehřátým máslem, citronovou kůrou i šťávou,…
Tvarohové knedlíky
Potřebné ingredience
250 g hrubé mouky, 1 vejce, 30 g másla, 200 g tvarohu (může být měkký, ale i tvrdý, nastrouhaný), 120 ml mléka, špetku soli, 500 g ovoce které máte rádi
Na ozdobení:
50 g másla rozpuštěného, 50 g rozdrobeného nebo nastrouhaného tvarohu, 30 g krupicového nebo moučkového cukru
Postup přípravy
Do mísy dejte máslo, vejce i prolisovaný nebo nastrouhaný tvaroh a vše utřete. Pak přidejte prosátou mouku se solí a mlékem a vše rukama nebo vařečkou spojte ve vláčné těsto.
…