Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
RECKA VASILOPITA

RECKA VASILOPITA

Potřebné ingredience

Recept je podla mojej oblubenej chef Argyro Barbarigu,trosku som si ho vsak upravila.175ml vlazne mlieko,150gr krystalovy cukor,1 lyzica velka med,100gr maslo,moze byt aj Hera,42gr -1 kocka cerstve drozdie,1 vanilkovy cukor,badyan,ktory vyvarime v mlieku,struhana supa z 1-2 pomarancov a 1 citrona snazila som sa najst preklad ,ale bohuzial nenasla pridavam aj tradicne korenie co tu pouzivaju do vianocky kakule a machlepi,ale nemusi byt,dalej 3 vajicka,ktore sme vybrali aspon 2 hodiny vopred z chladnicky,hrozienka namocene v konaku,susene brusnice,mozeme pridat aj susene na drobno pokrajane marhule no a 650 gr hladka, ale moze byt aj polohruba muka.Ak sme cokoladovi mozeme na zaver pridat do cesta cokoladu v kvapkach-slzach.Na potretie rozslahane vajicko a mozeme na vrch vlozit osupane mandle v tvare cisiel napr 2013 a na konecne zdobenie bielkova poleva a praskovy cukor,ak chceme mozeme pouzit cokoladu,pripadne marcipan potahovku.

Postup přípravy

Ja to zvyknem miesat v pekarnicke ,Najprv povarim mlieko s 1 badyanom a maslom,potom badyan vyberiem a mlieko nechame vychladnut aby bolo vlazne,aby nam nespalilo drozdie!.Vlazne…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Zasnezene hory

Zasnezene hory

Potřebné ingredience

Kakaové cesto: 100 g, mleté piškóty 200 g orechy vlašské mleté 140 g cukor práškový 40 g preosiate kakao 80 g - alebo maslo margarín Do formy: na posypanie kokos strúhaný Gaštanová plnka: 250 g gaštanové pyré 150 g, mleté piškóty 50 g cukor práškový 85 g alebo maslo margarín 2 PL /um rum odkôstkované bez nálevu višne

Postup přípravy

prikladam foto postum vytvorime si 2 cesta kakaove a gastanove budeme potrebovat lis na vytlacanie citr,pomaranc stavy kt.vysypeme kokosom

Zobrazit více...

Kategorie