RECKA VASILOPITA
Potřebné ingredience
Recept je podla mojej oblubenej chef Argyro Barbarigu,trosku som si ho vsak upravila.175ml vlazne mlieko,150gr krystalovy cukor,1 lyzica velka med,100gr maslo,moze byt aj Hera,42gr -1 kocka cerstve drozdie,1 vanilkovy cukor,badyan,ktory vyvarime v mlieku,struhana supa z 1-2 pomarancov a 1 citrona snazila som sa najst preklad ,ale bohuzial nenasla pridavam aj tradicne korenie co tu pouzivaju do vianocky kakule a machlepi,ale nemusi byt,dalej 3 vajicka,ktore sme vybrali aspon 2 hodiny vopred z chladnicky,hrozienka namocene v konaku,susene brusnice,mozeme pridat aj susene na drobno pokrajane marhule no a 650 gr hladka, ale moze byt aj polohruba muka.Ak sme cokoladovi mozeme na zaver pridat do cesta cokoladu v kvapkach-slzach.Na potretie rozslahane vajicko a mozeme na vrch vlozit osupane mandle v tvare cisiel napr 2013 a na konecne zdobenie bielkova poleva a praskovy cukor,ak chceme mozeme pouzit cokoladu,pripadne marcipan potahovku.
Postup přípravy
Ja to zvyknem miesat v pekarnicke ,Najprv povarim mlieko s 1 badyanom a maslom,potom badyan vyberiem a mlieko nechame vychladnut aby bolo vlazne,aby nam nespalilo drozdie!.Vlazne…
Zasnezene hory
Potřebné ingredience
Kakaové cesto: 100 g, mleté piškóty 200 g orechy vlašské mleté 140 g cukor práškový 40 g preosiate kakao 80 g - alebo maslo margarín Do formy: na posypanie kokos strúhaný Gaštanová plnka: 250 g gaštanové pyré 150 g, mleté piškóty 50 g cukor práškový 85 g alebo maslo margarín 2 PL /um rum odkôstkované bez nálevu višne
Postup přípravy
prikladam foto postum vytvorime si 2 cesta kakaove a gastanove budeme potrebovat lis na vytlacanie citr,pomaranc stavy kt.vysypeme kokosom