Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
VÝBORNÁ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA

VÝBORNÁ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

250 g tvarohu, 4 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce hořčice, 1 lžička worcesteru, 1 cibule, 1 kyselý okurek, 1 zelená paprika, 1 lžička VEGETY, pepř, sůl.

Postup přípravy

Tvaroh utřeme s tatarkou,
hořčicí, worcesterem. Cibuli, papriku a okurek nakrájíme nadrobno a vmícháme do tvarohu.
Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme VEGETOU.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
VAJEČNÁ POMAZÁNKA

VAJEČNÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

5 natvrdo uvařených vajec, 250 g měkkého tvarohu, 80 g másla, 6 stroužků česneku, mléko, pepř, sůl

Postup přípravy

Utřeme máslo a tvaroh za postupného přidávání mléka. Přidáme utřený česnek,
na kostičky nakrájená vejce, osolíme, opepříme a promícháme. Mažeme na toasty z veky,
zdobíme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
OSTRÁ POMAZÁNKA S NIVOU

OSTRÁ POMAZÁNKA S NIVOU

Potřebné ingredience

200 g nivy,1 lučina, 3 vejce, 100 g másla, 100 ml zakysané smetany, několik nakládaných chilli papriček, špetka soli

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Nivu rovněž jemně nastrouháme.
Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme lučinu, nastrouhanou nivu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Provensálské vepřové

Provensálské vepřové

Potřebné ingredience

vepř. maso, 2 cibule, 2-3 rajčata, namoč. sušené houby ev. čerstvé žampiony, sklenička vína (jedno jaké, dělám s bílým i s červeným, podle toho, co je zrovna načaté), kousek cukety, 1 zakys. smetana, provensálské koření

Postup přípravy

- na zpěněné cibuli orestuji osol. opepřené maso, po zatáhnutí dusím do poloměkka, pak přidám slité houby, nastrouhaná rajčata, koření, víno a ke konci zahustím nastrouhanou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v karamelu

Vepřové v karamelu

Potřebné ingredience

libové vepřové maso, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojovky, ananasový kompot, kousek bujon, kostky, tavený sýr - stačí čtvereček apetita, maratonec ap., máčený solamyl

Postup přípravy

- na rozpálený olej dám cukr, a když začne karamelizovat, přidám kousky osoleného a opepřeného masa a orestuji, pak podliji bujónem, přidám sójovou omáčku a dusím. Ke konci přidám…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí řízky Petra Novotného a k tomu pečáky

Kuřecí řízky Petra Novotného a k tomu pečáky

Potřebné ingredience

Kuřecí naklepat a ochutit oblíbeným kořením.. do něj zabalit anglickou, já přidala ještě cibulku, udělat závitky a ty zabalit v trojobalu... do vymazaného pekáčku, zalít smetanou..

Postup přípravy

péct přikryté 20min/250C a pak ještě bez pokličky 20min/220C Pečáky - brambory na plátky, posolit, klást na pečící papír, trošku přes sebe, aby neležely zcela na plechu. Péct…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pikantní drůbeží játra

Pikantní drůbeží játra

Potřebné ingredience

300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 polévkové lžíce oleje, 1 palička česneku (nebo co kdo snese), sojová omáčka, 1 malý kečup, 1 kávová lžička koření Zlaté kuře s rozmarýnem, hladká mouka na obalení, sůl a pepř.

Postup přípravy

Játra omyjeme, obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu a vyškvaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zavináčový salát

Zavináčový salát

Potřebné ingredience

2 větší zavináče, 1 pomeranč, ale můžete i mandarinku, 1 jablko, 1 menší cibule na zálivku - buď sojanézu, nebo - 3 lžíce zakys. smetany, 1 lžíci vody a 2 lžíce majolky, sůl, pepř

Postup přípravy

-zavináče očistím od koření a té zeleniny co je v něm, pokrájím na nudličky, to samé s pomerančem a oloupaným jablkem, smíchám se zálivkou a dám aspoň na dvě hodiny do lednice…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové dortíčky s mandlovou náplní

Kokosové dortíčky s mandlovou náplní

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 200 g másla, citrónová kůra a šťáva, 100 g moučkového cukru, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru. Mandlová náplň: 250 ml kokosového mléka, 100 g krupicového cukru a 200 g strouhaných oloupaných mandlí, 150 g změklé bílé čokolády a mandlový likér podle chuti. Poleva: moučkový cukr, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce mandlového likéru, kousek bílku. Proužky mandlí a rozpuštěná tmavá čokoláda na ozdobu.

Postup přípravy

Na náplň vaříme kokosové mléko s krupicovým cukrem a mandlemi tak dlouho, až se od-paří většina
tekutiny a hmota zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout a vmícháme změklou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Dvoubarevné slepované hřebínky

Dvoubarevné slepované hřebínky

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 180 g másla nebo Hery, 90 g moučkového cukru, špetka soli, půl lžičky citrónové kůry, 3 žloutky, půl balíčku vanilkového cukru, 1 lžička kakaa. Broskvový džem na slepení.

Postup přípravy

Z uvedených surovin bez
kakaa vypracujeme těsto, asi
pětinu oddělíme a
zapracujeme do ní kakao.
Obě těsta zabalíme a
necháme v chladnu odpočinout. Potom těsta …

Zobrazit více...

Kategorie