SVÍČKOVÁ SUPROVKA
Potřebné ingredience
Potřebujeme :
Asi ¾ kg masa ( vepřové oříšky, panenku nebo hovězí zadní - na falešnou svíčkovou nebo pravou svíčkovou ), celer, petržel, mrkev, 1 cibuli, ocet ( dcl ), vodu ( 3 dcl ), 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 5 bobkových listů, koření pod svíčkovou - na divočinu - špetku ), trochu másla, mléko, šlehačka - smetana.
Postup přípravy
Maso naložíme den dopředu do nálevu, který si připravíme z octa, vody, koření a zeleniny. Dáme do chladna.
Naložené maso vložíme do pekáče s celým nálevem a pečeme asi dvě…
ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA.....SUPER RYCHLOVKA....
Potřebné ingredience
300 g žampiónů,
1 šlehačka,
30 g hladké mouky,
30 g másla,
sůl,
citrónová šťáva.
Postup přípravy
Jídlo velice jednoduché, moc dobré, maso není třeba.
Žampióny oloupeme, nakrájíme na menší kousky (dusíme 15 minut.) Mezitím si připravíme světlou jíšku z uvedeného…
Koprovka...super rychlovka...
Potřebné ingredience
sušený nebo čerstvý kopr, mléko, kysaná smetana nebo šlehačka , mouka, sůl
vajíčka nebo plátky hovězího masa
Postup přípravy
Na rozpuštěném másle opečeme cibulku, přidáme hladkou mouku a vytvoříme světlou jíšku. Tu následně zředíme podle potřeby mlékem a trochou vody aby byla správně hustá a důkladně…