RŮŽOVÉ SLEPOVANÉ CUKROVÍ
Potřebné ingredience
500g hladké mouky 250 cukru moučka 6 balíčků malinového pudingu (musí být malinový!) 2 vejce 1 hera 1 prášek do pečiva 4 lžíce mléka
Postup přípravy
odleželé těsto vykrájíme, upečeme, spojujeme rybízovou nebo meruňkovou marmeládou (nejlépe vyniknou)
opravdu chutné a dobrá změna tradičního lineckého
KLUBÍČKA
Potřebné ingredience
250G hladké mouky 100g cukru 200g másla 1 vejce 2 vanilkové cukry 2 kakaové pudingy 1 lžíce mleté skořice
Postup přípravy
vypracujeme těsto, necháme odležet. potom po malých kouscích protlačujeme lisem na česnek. sypeme perličkami nebo jiným zdobením a nupečeme
MOCCA DORTÍKY
Potřebné ingredience
210G HLADKÉ MOUKY 70G CUKRU MOUČKA 140G MÁSLA 50G MLETÝCH OŘÍŠKŮ 20G MLETÉ KÁVY KRÉM: 60G MÁSLA 80G CUKRU MOUČKA 1 ŽLOUTEK TROCHU STUDENÉ SILNÉ KÁVY
Postup přípravy
VYKRÁJÍME KOLEČKA, UPEČEME, SPOJÍME KRÉMEM, POLIJEME ČOKOLÁDOU A ZDOBÉME OŘÍŠKEM
KOŠÍČKY S PŘEKVAPENÍM
Potřebné ingredience
140g másla 60g cukr moučka 2 žloutky 1 citron 200g hladké mouky nádivka: 2 celé vejce 160 g cukru 100g strouhaných ořechů 100 g rozinek namočených v rumu
Postup přípravy
máslo utřeme s cukrem a žloutky, šťávou a kůrou z citronu, postupně přidáváme mouku až na nelepivé těsto, necháme odpočinout v chladu. naplníme košíčky tak, aby zůstal prostor pro…
ŽLOUTKOVÉ PENÍZKY
Potřebné ingredience
3 žloutky 180 moučkového cukru trocha vanilkového cukru nebo tlučené vanilky
Postup přípravy
utřeme do husté pěny a klademe na pečící papír cca 1/4 lžičky s větší mezerou, rozteče se na penízek a sušíme v troubě na cca 100 stupňů
NAPOLEONKY S OŘÍŠKOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
250g hladké mouky 125g másla 1 vanilkový cukr 1 žloutek 1 lžíce rumu šťáva z pomeranče (dle velikosti pomeranče) náplň: 100g mletých lískových oříšků 50 g moučkového cukru 1-2 bílky 2 lžíce pomerančové šťávy 40g pokrájených/nasekaných rozinek nebo kandované pomerančové kůry
Postup přípravy
z odpočatého těsta vyválet kolečka, na každé kolečko trochu náplně a zvedněte okraje na 3 místech jako klobouk. pečeme do růžova, po upečení obalte v moučkovém cukru