MOUČNÍKY, POHÁRY
Zobrazit více...
Tvarohovo-ovocný koláč se špaldovou drobenkou
Potřebné ingredience
Potřebné suroviny na drobenku: 125g hrubé špaldové mouky,125g hladké špaldové mouky,100g másla, 1 vajíčko, 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů, 90g moučkové cukru. Na tvarohovou náplň: 250g polotučného tvarohu, 1 vajíčko, 1 PL agávového sirupu (podle kyselosti ovoce), libovolné měkčí ovoce (maliny, jahody, rybíz, borůvky, příp. meruňky, broskve.... )
Postup přípravy
Tenhle koláč jsem pekla už mnohokrát, obvykle v létě, kdy je na trhu spousta ovoce. Ale proč si ho neupéct i dříve třeba s mraženým ovocem. :-) Tentokrát jsem klasickou polohrubou…