VEPŘOVÉ MASO
Zobrazit více...
Řízky úplně jinak od Petra T. (petrat) ID 197
Potřebné ingredience
Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)
Postup přípravy
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív…
VEPŘOVÉ MASO
Zobrazit více...
Prokládaná kotletka
Potřebné ingredience
2-2,5 kg vepřové kotlety vcelku, 200 g anglické slaniny, 150 g salámu papikáš, 2-3 cibule, olej marináda: 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce medu, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli
Postup přípravy
Marinádu připravíme důkladným promícháním všech surovin.
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky (cca 1,5-2 cm), ale nedokrojíme, celý kus zůstane vcelku. Každý plátek z obou…