Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Čatni-neboli kečup ze švestek

Čatni-neboli kečup ze švestek

Potřebné ingredience

1,5 kg švestek, 25 dkg cukru, 1 KL mletého zázvoru, 2 KL skořice, 3 stroužky česneku, 10 utlučených hřebíčků, 2 PL rozdrceného hořčič.semene, 1/4 KL muškátového květu1 dcl octa,špetka soli¨,0,5 KL čili - nemusí být

Postup přípravy

Švestky nakrájet na menší kousky a dát vařit tak na 1 hodinu (míchat), pak přidat koření-bez cukru, a zase chvilku povařit, pak rozmichovat, přidat cukr a ocet, nechat prohřát,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kozí rohy

Kozí rohy

Potřebné ingredience

Nejprve si uvařím nálev: 3/4 l vody, 1/4 l octa, 2,5 dkg soli a 8 dkg cukru. Pak si připravím sklenice. Do každé (požívám ty menší, já jim říkám třetinkové) na dno dám: půlku bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 1/3 lžičky hořčičného semene, 1- 2 lžíce oleje.

Postup přípravy

Kozí rohy odstopkuji, rozříznu a vyndám vnitřek - to je celý jádřinec.Podle velikosti lusku je ještě buď přeůlim nebo jak kdo chce. Pak je dám do vroucí osolené vody - ale jen tak…

Zobrazit více...

Kategorie