Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chleba s receptem na kvásek (s droždím nebo i bez droždí) - zdravý a moc dobrý!!!

Kváskový chleba s receptem na kvásek (s droždím nebo i…

Potřebné ingredience

KVÁSEK: 1. den - 200 g celozrnné žitné mouky, 250 ml vlažné vody, 2. den - 100 g celozrnné žitné mouky, 250 ml vlažné vody, 3. den - 100 g celozrnné žitné mouky, 125 ml vlažné vody, 4. den - 100 g celozrnné žitné mouky, 125 ml vlažné vody TĚSTO: 1000 g mouky (700 g pšeničné chlebové a hladké, 300 g žitné chlebové mouky), 300 g kvásku, 500-600 ml vody (podle hustoty kvásku), 3 ČL celého kmínu, 3 ČL soli, 21 g droždí (1/2 kostičky). Pro lepší kynutí doporučují v knížkách o pečení chleba, přidat 1 malou tabletu celaskonu nebo 1 PL octa. Začala jsem přidávat 1 PL jablečného octa a přidávám i více kvásku (až 500 g).

Postup přípravy

KVÁSEK:
Kvásek je údajně dobré zadělávat v keramické nádobě, ale mám vyzkoušenou i skleněnou a plastovou a funguje to. V průhledných jsou i lépe vidět bubliny, jak kvásek kvasí…

Zobrazit více...

Kategorie