chléb "odokáč" z žitného kvásku...NAŠE…
Potřebné ingredience
žitný kvásek, chlebová pšeničná mouka, celozrnná žitná+pšeničná mouka, zápara- ovesné vločky, lněné semínko, pohanka, slunečnice, dýňové semínko...sůl,kmín, podmáslí, voda
Postup přípravy
12 hodin předem rozkvašený kvásek -450g, 500g chlebové mouky, 2lč soli, 2lč kmínu drceného, 300 ml vody, zápara.
udělat těsto, nechat kynout, přeložit a znovu nechat kynout, po…
Špenátový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 200g polohrubé mouky, ¼ prášku do pečiva, 2 vejce, 60g oleje, 100ml mléka Náplň: 350g listového mraženého špenátu , 1 cibule, 2-3 stroužky nasekaného česneku, 2-3lžíce másla, 250ml kvalitní smetany ke šlehání (30% a výše), 2 lžíce goudy, 2 vejce, 100g nivy, 100 g na proužky nakrájeného uzeného, cikánkyšunka není výrazná
Postup přípravy
Smíchejte suroviny na těstoto by mělo být řídké a roztíratelné stěrkou. Do vymazané a vysypané formy nalejeme a rozprostřeme těsto.
Zpěnit cibulku, přidat špenát, česnek…