Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Česnekačka

Česnekačka

Potřebné ingredience

trošku sádla,2 brambůrky,kousek celeru,menší mrkev,česnek,majoránka,vejce,chlebíček,sůl,vegetu,2-3vejce

Postup přípravy

Do kastrolu dám rozpustit trošku sádla,na něj dám na kostičky pokrájené brambory,celer,mrkev,pár stroužků česneku a krátce osmahnu.Zasypu majoránkou,vegetou a zaliju horkou vodou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášovka - výýýborná !

Gulášovka - výýýborná !

Potřebné ingredience

cca 1/4kg mletého masíčka,1větší cibule,4brambory,lžička mleté papriky,1malý rajský protlak,2lžíce hladké mouky,3stroužky česneku,2lžičky majoránky,sádlo,pepř,sůl nebo vegetu

Postup přípravy

Na sádle si do zlatova osmahneme pokrájenou cibulku,přidáme sl.papriku,rajský protlak,na drobné kostky pokrájené brambory,mleté masko,osolíme a restujeme.Pak přidáme hl.mouku a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč-vynikající

Boršč-vynikající

Potřebné ingredience

trochu oleje,1cibuli,asi 2 mrkve,1 větší raj.protlak,vepř.maso(kousek bůčku nebo plecka nebo můžete použít kosti např.od krkovičky),červenou řepu(já dávám malou skleničku sterilované řepy),asi 2brambory,půl malé hlávky bílého zelí,bob.list,nové koření,4stroužky česneku,sl.smetanu a sůl nebo vegetu

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli spolu s nastrouhanou mrkví,poté přidáme raj.protlak,promícháme a odložíme bokem.Zatím si uvaříme vepř.maso nebo kosti,tím získáme vývar.Uvařené masko…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

500gr hlívy,1cibule,1lžička sl.papriky,3lžičky majoránky,2lžíce hl.mouky,2l vývaru,4stroužky česneku,1malý raj.protlak,sůl,pepř,olej

Postup přípravy

Nakrájíme si hlívu na proužky a podusíme na lžíci oleje.V druhém hrnci si uděláme základ:na oleji si osmahneme nakrájenou cibulku,zaprášíme moukou,přidáme papriku a majoránku…

Zobrazit více...

Kategorie