Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Tvarohové zelňáčky

Tvarohové zelňáčky

Potřebné ingredience

2 vaničkové plnotučné tvarohy, 1 a 1/2 Hery, cca 360 g vymačkaného a nadrobno pokrájeného kysaného zelí (LIDL), 1 ČL soli, 1 ČL drceného kmínu, 600 g hladké mouky + 1 prdopeč, kmín a hrubá sůl na posyp, vejce na potření

Postup přípravy

Slijeme a vymačkáme vodu ze zelí. Zelí nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami, vytvoříme vláčné těsto, které si rozdělíme na 4 díly, uděláme válečky a dáme uležet do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
"SLAŇOCH" - slaný koláč s nivou a cibulí

"SLAŇOCH" - slaný koláč s nivou a cibulí

Potřebné ingredience

3 listová těsta (pláty), 50 dkg polosuchého salámu - měla jsem Inovecký, 20 dkg Nivy + 15 dkg eidamu = nastrouhat, promíchat, 3 kelímky smetany (může být i 12%), 7-8 středně velkých cibulí

Postup přípravy

Na každý plát listového těsta naklademe vedle sebe salám, na něj na půlkolečka pokrájenou cibuli, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou a upečeme při 180°C cca 1/2 hod…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrová roláda - moje první ,-)

Sýrová roláda - moje první ,-)

Potřebné ingredience

asi 20 dkg eidamu - plátky, šunka, poličan, smetanový tavený sýr - 4 trojúhelníčky + 2PL tatarky, česneková sůl s bylinkami(nebo jen sůl, či jiné dochucovadlo), steril. kapie. Roláda je asi 20cm dlouhá a průměr má cca 7cm

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme pomazánku: smetanový sýr smícháme s tatarkou a ochutíme česnekovou solí.
Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme plátky sýra - dáváme lehce přes sebe…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Rychlá zapečená sýrová dobrota

Rychlá zapečená sýrová dobrota

Potřebné ingredience

4 vejce, 20 dkg eidamu, 10 dkg šunky - dala jsem Debrecínku, koření Oregáno, olej + strouhanka. Obměnám se meze nekladou: lze přidat Nivu, suchý salám pro pikantnější chuť = záleží na chuťových buňkách kuchaře.

Postup přípravy

Zapneme troubu na 230°C. Než se nám vyhřeje nastrouháme sýr (na jemno), přidáme na kostičky pokrájenou šunku a smícháme se 4 rozkvedlanými vajíčky.
Vymažeme si malé mističky,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Cukeťák neboli nádivka s cuketou

Cukeťák neboli nádivka s cuketou

Potřebné ingredience

Na velký plech bylo použito: 80dkg cukety nahrubo nastrouhané, 20 dkg slaniny na kostky, 20dkg měkkého salámu na kostky, 30 dkg nastrouhaného sýra Eidam, 8 rohlíků na kostky, 2 hrsti polohrubé mouky (může se dát i hrubá mouka nebo dětská krupička) + 1 prášek do pečiva, mléko dle potřeby - cca 1 hrneček, 6 vajec, 6 stroužků česneku, 2-3 PL (ne úplně vrchovaté) koření do mletých mas - nejraději používám koření Adžika, ale lze dát i jakoukoli "Vegetu", pak už nesolíme

Postup přípravy

Cuketu po nastrouhání vymačkáme, abychom se zbavili přebytečné vody, pak vše smícháme dohromady, na plech rozetřeme asi 2-3 cm vrstvu a pečeme dozlatova cca hodinku při 180°C.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Klobásky nebo párky v listovém těstě

Klobásky nebo párky v listovém těstě

Potřebné ingredience

Listové těsto (nejraději používám chlazené srolované), klobásky, párečky - co máte po ruce nebo raději, Gurmánská hořčice Hellmann´s, kečup nebo Barbecue omáčka Hellmann´s, vejce na potření, sezam. semínka na posyp, gril. koření

Postup přípravy

Rozvineme si chlazené těsto (nebo rozválíme těsto na obdélník), potřeme hořčicí a Barbecue omáčkou (lehce) a rádýlkem nakrájíme cca 2-3 cm proužky, které omotáváme kolem klobásky …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Labužnický cuketový nákyp

Labužnický cuketový nákyp

Potřebné ingredience

Originál recept: asi 500g cukety, 100g tvrdého sýra, 150-200g měkkého salámu, 2-3 vejce, 3 PL oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, asi 5 PL hladké mouky, 1 prdopeč, směs koření do mletého masa (drcený kmín, mletý pepř, majoránka, tymián....), sůl. MŮJ DNEŠNÍ VÝTVOR OBSAHUJE TYTO SUROVINY: 600g cukety (oloupané), 200 g 30%eidamu, 200 g šunkov. salámu, 5 dkg Poličanu a 5 dkg salámu Chorizo, 3 vejce, 3 PL oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, asi 10 vrchovatých PL hladké mouky, 1 prdopeč, směs koření: 1/2PL adžiky, 1/3 PL tymiánu, majoránka a mletý kmín podle chuti, sekaná čerstvá petrželová nať a 1 zarovnaná PL Podravky natury.

Postup přípravy

Omytou, případně oloupanou cuketu spolu s tvrdým sýrem a salámem nahrubo nastrouháme.
Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s…

Zobrazit více...

Kategorie