BRUSELSKÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
PIŠKOT : 4 vejce (sníh) 20 dkg cukru 150 ml vlažné vody 150 ml oleje 28 dkg polohrubé mouky 1 prdopeč KRÉM : 600 ml mléka 2 vanilkové pudinky (Dr.Oetker) 1 vanilkový cukr 15 dkg cukru = uvařit + pak utřít máslo ( lze přidat trošku rumu) = ušlehat ŠLEHAČKA : 2 šlehačky v prášku Dr.Oetker - ušlehat podle návodu Plech 35x38cm
Postup přípravy
PIŠKOT UPEČEME (30min při 160°C), POTŘEME KRÉMEM, po vychladnutí ŠLEHAČKOU.
Nahoru možno nastrouhat čokoládu nebo pocákat čokoládovou polevou nebo nazdobit kousky…
Bábovka Margot
Potřebné ingredience
1 větší Margotku(nastrouhat) + 1 šlehačku(jakákoli,i 12%) + 2 skleničky polohr. mouky + 1 prdopeč + 1 sklenička krystal.cukru + 2 celá vajíčka.
Postup přípravy
Vše smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané(já vysypala mletými lískovými oříšky) bábovkové formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C cca 40-50 minut. Můžeme polít…