Zobrazit přihlášovací formulář

Triky, které vám uberou pár let

  • Publikováno:
Triky, které vám uberou pár let

Víme, co se děje s konturami našeho obličeje, když stárneme. Děje se to všem, spravedlivě. Ale všechno můžeme využít v náš prospěch. Chcete vypadat mladší? Existuje pár triků, které můžeme na svém obličeji nenápadně aplikovat, abychom okolí naprosto přirozeně a nenápadně oklamali při odhadu našeho věku.  

Mládí vpřed, je pevné, barevné a neproblematické. Nic naplat, všechno se časem mění, ale to není nic špatného. To ovšem neznamená, že bychom si sem tam nechtěli připadat o nějaký ten roček mladší. Jak toho docílit? Jak dodat pleti příznak mládí? Nemáme permanentní řešení, ale s troškou obratnosti můžeme docílit velmi efektních krátkodobých výsledků.

Rty plné... Plné a barevné rty jsou nejen hit, ale taky znak mládí. A nemusíte to přehánět se rtěnkou, naopak, je třeba plnost rtů podpořit co nejpřirozeněji. Jak? Na to máme pár rad v tomto článku.

…a ohraničené. Jedna z věcí, která se s věkem vytrácí, jsou přesné kontury obličeje, rtů nevyjímaje. Najděte si konturovací tužku, která barvou co nejpřesněji odpovídá vaší přirozené barvě rtů, a používejte ji. Když rty jemně přetřete ne úplně výrazným leskem, máte vyhráno.

Amorův luk. Víte, že se tak říká rtům? Linka spodního rtu je napjatá tětiva, linka toho horního má tvar madla luku. A přesně to srdíčko, dva kopečky na horním rtu, je třeba malinko prosvětlit. Přidáním kapičky rozjasňovače nad horní ret nechá vašim rtům jako celku nádherně vyniknout.   

Vsaďte na hnědou. Černé linky vás paradoxně mohou postaršovat. Jsou tvrdé a dávají vám přísnější vzhled. Navíc mohou poutat pozornost na případné vrásky kolem očí (zvlášť, když se do nich nedej bože rozpijí). Proto pro konturování očí volte spíše hnědé odstíny. Oči zvýrazní, ale mnohem přirozeněji.

Vyplňte obočí. Asi už jste zaregistrovali, že extrémně upravené, přimalované a lehce nepřirozené obočí je hitem současného módního světa. To po vás samozřejmě nikdo nechce. Ale co se dá dělat, obočí s věkem řídne a bledne. Nepodceňujte jeho úpravu a případné dobarvení – ať už permanentní v kosmetickém salonu, nebo tužkou hezky každé ráno doma.

Odlehčete make-up. Pokud máte drobné vrásky, je nebezpečí, že se v nich bude make-up ukládat a tím je zvýrazňovat. S věkem je třeba sáhnout po více přípravcích, na obličej stačí lehký a málo krycí make-up, který tolik nematuje (klidně stačí BB krém), lokálně, například na kruhy pod očima, hutnější rozjasňovač, a pokud máte problematickou pleť, tak zvolte lokální a ne celoplošné krytí. Je třeba si trošku pohrát s barvami, ale výsledek stojí za to.

Natočte řasy. Z mnoha důvodů, nejen proto, abyste si zařídili mladistvý pohled vyplašené laně. Natočení řas má i mnohem prozaičtější důvod – řasy vrhají stín, který může umocnit dojem z případných kruhů pod očima.

Mladistvý ruměnec. V případě, že nemáte mastnou pleť a nesnažíte se ji za každou cenu udržet matnou, vsaďte na krémové tvářenky v odstínech růžové. Vše přirozeně, apel je na vaší soudnosti, ale lehounký ruměnec je mnohem mocnější omlazovací kouzlo než tolik zprofanovaný contouring       

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

bedla7 18. 1. 2017, 8:32
(Y) (Y)
Saraaa84 4. 12. 2016, 11:54
(stromecek)

Kategorie