Zobrazit přihlášovací formulář

Účesy, které přidávají roky

  • Publikováno:
Účesy, které přidávají roky

Není to jen naše pleť a postava, které prozrazují skutečný věk. Ženy si často samy na sebe kladou pasti, do kterých v dobré víře padají a vypadají starší, než by se jim líbilo. Vedle oblečení a make-upu velkou roli hrají naše vlasy. A nemusí to být jejich barva, to, jestli našemu vzezření prospívá, závisí na tom, jestli nám sluší, ale v účesech a úpravě vlasů můžeme pěkně šlápnout vedle. Když už patnáct let slavíme pětadvacítku, čemu bychom se měly vyhnout?

Neznamená to, že vám následující účesy nesluší nebo si v nich nepřipadáte dobře. Obojí může být pravda, my ale mluvíme o efektu, kdy účes prostě přidá nějaký ten rok navíc. Tak příště, až se vydáte ke kadeřníkovi nebo budete váhat, jaký účes do práce nebo na ples, zkuste si následující úpravy rozmyslet. A přidáme pár tipů, jak je nahradit.

Supertuhé vlasy. Aneb půl lahve laku na vlasy udrží všechno. Jakmile jsou vlasy natupírované, přelakované, ztrácejí (samozřejmě) přirozený pohyb, který je symbolem zdraví vlasů. Pokud zvažujete rozpuštěné vlasy, snažte se používat takové fixační produkty, které vlasy tak nezabetonují. Fix: Je třeba omezit lak na vlasy. Krok číslo jedna je vybrat ten správný pro váš typ vlasů, vyhněte se těm nejsilnějším. Poté stačí tři krátké střiky ke kořínkům na objem – na bocích a zepředu, následně z velké dálky tři střiky (co nejvíce mlžné, ne zblízka) na fixaci účesu – tedy do délek a ke konečkům. Taková fixace stačí!

Francouzský drdol. Tento nádherný, klasický a nadčasový účes je elegantní, nicméně pokud ho sčešeme dohladka a budeme u kořínků tupírovat, náš vzhled bude trošku „matrónovitý“. Protože budeme potřebovat spoustu fixace, aby účes držel, opět vlasům vezmeme jejich přirozenou pružnost, která je znakem mládí. Tuhé a hladké účesy nejsou tak úplně to pravé. Fix: Můžete si tento nádherný účes samozřejmě dopřát, ale zkuste ho malinko rozvolnit. Předně dodejte vlasům texturu, než je zamotáte do drdolu. Použijte sprej pro strukturování vlasů, natočte je na velké natáčky, účelem je je co nejvíce „rozpramínkovat“. Nadzdvihněte je u kořínků ne pomocí tupírování, ale pomocí speciálních přípravků pro objem. Vlasy nestahujte dozadu moc pevně, místo toho je nechte svázané v drdolu volněji a s pramínky, které sem tam utíkají, si nedělejte starosti.

Rovné vlasy, stejná délka. I když je to v současné době hit, vlasy ostříhané na jednu délku a úzkostlivě rovné nejen, že moc nesluší, ale zároveň také postaršují. Navíc svou jednolitostí zdůrazní každou nedokonalost, kterou máme na obličeji nebo v dekoltu, a to bez ohledu na věk. Fix: Vrstvy můžete nasimulovat i správným sušením. Při fénování rozdělte vlasy do tří sekcí, spodní a pravou a levou horní. Začněte s fénováním té spodní, poté zbytek. Toto nepravidelné sušení dodá vlasům navrstvený efekt.

Pěšinka přesně uprostřed. Jak stárneme, přestáváme vzdorovat gravitaci, takže naše rysy obličeje malinko „vadnou“. Pěšinka uprostřed svou souměrností na tento „pokles“ upozorňuje, respektive od něj nijak neodvádí pozornost. Fix: Samozřejmě – pěšinka na bok. Vlasy se můžou delší dobu vzpírat, přece jen, jak je něco naučíte, do změn se jim nechce, ale v takovém případě stačí prostě vlasy zvykat drastičtěji, pinetkou.

Hladký pevný culík nebo drdol. Jakmile si slíznete vlasy dozadu, vynikne na obličeji prostě úplně všechno. Nic ho nerámuje, nic neodvádí pozornost, vyniknou všechny nedokonalosti, vrásky, tvar obličeje včetně povislejších kontur. Navíc – pokud bude drdol nebo culík moc řídký, více vynikne velikost obličeje. Fix: nedbalá elegance. Nesnažte se nic uhladit, naopak – přidávat texturu, jak jen to jde. Povolit, rozpramínkovat, nechat volnější, vzdušnější s větším objemem.

Maximální objem. Pokud máte krátké nebo polodlouhé vlasy, bude se vás to týkat více, ale i dámy s dlouhými vlasy sem tam „ujedou“. Ano, objem je důležitý a lichotivý, ale všeho moc škodí. Pokud vám vlasy nesplývají, ale prostě trčí, je to špatné. Velký objem můžete chtít pro dosažení retro stylu, ale musí se tomu přizpůsobit i make-up a oblečení! Fix: Při fénování požívejte velký kulatý kartáč a zhruba z 90 % suché vlasy natočte na velké natáčky. Nechejte doschnout a docílíte přesně takového objemu, jaký vypadá maximálně přirozeně.

Podtočené konce. Podtočené konce vlasů, zvlášť pokud jsou vlasy polodlouhé nebo na mikádo, velmi nelichotí obličeji – opticky ho totiž rozšiřují. Zcela potlačují lícní kosti a naopak rozšiřují bradu a spodní čelist. Což je přesně to, co nechceme. Fix: Snažte se přitáhnout pozornost na horní polovinu obličeje. Objemem, pěknými vlnami, nenechávejte na konečcích vlasů ten „největší“ efekt.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie